Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pribloškianti pirkimo manija: tūkstančius išleidžianti mergina turi keturias spintas drabužių, kurių niekada nėra vilkėjusi

Devyniolikmetė Star Thompson turi kiek keistoką priklausomybę – kiekvieną savaitę modeliu dirbanti mergina išleidžia daugiau kaip tūkstantį svarų sterlingų (maždaug 4 tūkstančius litų) drabužiams.
Kokia laimės paslaptis?
Asociatyvinė nuotrauka. Pirkiniai / Photos.com

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti mergina savo namuose turi jau keturias spintas, pilnas drabužių, kurių ji niekada nėra vilkėjusi. S.Thompson niekada nesirengia tais pačiais drabužiais du kartus, o vieną kartą dėvėtas kojines ji be jokios sąžinės graužaties meta tiesiai į šiukšliadėžę.

Merginos spintoje pilna įvairių marškinėlių, kelnių ir batų, labiausiai jai patinka pirkti apatinius – ji turi net 200 liemenėlių, o savo dievinamų „Ugg“ stiliaus batų – 15 porų.

„Aš perku išties daug drabužių, perku, nes jie man patinka. Gražius drabužius įsigyju net ir tuomet, kai žinau, kad jų tikrai nevilkėsiu. Šiuo metu aš net nebeturiu kur dėti savo apdarų, kasdien privalau bent tris kartus skalbti, kad net ir nenešiojami drabužiai būtų švarūs“, – pasakoja S.Thompson.

Devynioliktojo gimtadienio proga S.Thompson šeima jai padovanojo 6 tūkst. svarų sterlingų (maždaug 26 tūkst. litų) ir vos per keletą dienų ji sugebėjo išleisti juos visus drabužiams.

Merginos šeima bandė sutramdyti šią keistą dukters priklausomybę neduodami jai pinigų, todėl norėdama greitai užsidirbti daug pinigų pirkimo manijos apsėsta mergina tapo aukštos klasės palydove. Ir nors šiuo metu devyniolikmetė tikina palydove jau nebedirbanti, tačiau ji pripažįsta, kad pirkiniai jai padeda jaustis geriau.

„Kartais jaučiuosi kalta, kad išleidžiu tiek daug pinigų drabužiams, kurių man net nereikia, vietoj to, kad taupyčiau tikrai reikalingiems daiktams, bet ką aš galiu pasakyti, juk gyvename tik vieną kartą“, – tikina S.Thompson.

Kompulsyvus potraukis pirkti, kitaip dar vadinamas oniomanija, yra nepaprastai retai diagnozuojamas psichologinis elgesio sutrikimas. Nors pirmą kartą šis sutrikimas buvo paminėtas jau daugiau kaip prieš 100 metų, tačiau išsamesni jo tyrimai pasaulyje trunka tik kelis dešimtmečius.

Oniomanija pasireiškia nenumaldomu poreikiu pirkti dažniausiai visiškai nereikalingus daiktus, kurie tarsi kompensuoja ar leidžia pamiršti vidines psichologines problemas ar patiriamą stresą. Dažnai šį sutrikimą turinčioms moterims pirkimas yra tarsi narkotikas, padedantis atsipalaiduoti ir patirti euforiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius