-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Riterių turnyre Kaune laimėjo lietuvis

Kaunas – vienintelis šalies miestas, priklausantis Naujosios Hanzos miestų sąjungai, kuriame kasmet rengiamos Hanzos dienos ir susirinkusieji kviečiami susipažinti su viduramžių kultūra, amatais. O vienas svarbiausių šventės akcentų – tarptautinis riterių turnyras Lietuvos kariuomenės vado kalavijui laimėti. Tarp trijų geriausių riterių šiemet – lietuviai.
Riterių turnyro akimirkos
Riterių turnyro akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Finalinė Tomo ir Artūro kova vyko taškas į tašką – Lietuvos riteriai lygūs jėga ir ištverme. Kariuomenės vado kalaviją iškovojęs vilnietis Tomas sako, finalui rengęsis aštuonerius metus, o kovoti dėvint apie tris dešimtis kilogramų sveriančius šarvus nelengva.

„Pirmą kartą užėmiau pirmąją vietą. Tai man yra didelis pasiekimas, didelė pergalė po tiek prakaito išlieto sporto salėje, smagu matyti ir žmonos palaikymą“, – sakė riterių turnyro nugalėtojas Tomas Kazlauskas.

Turnyro nugalėtojui įteiktas kalavijas pagamintas pagal Vytauto Didžiojo karo muziejuje saugomą 13-ojo amžiaus Lietuvos kario kalavijo pavyzdį. Antrąją vietą užėmęs riteris – Artūras – apdovanotas kovos kirviu, o trečiosios vietos laimėtojas riteris – Karolis – kovos peiliu. Tris dienas trukusiame turnyre dalyvavo riteriai iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos.

„Labai smagu, kad ne tik lietuviai dalyvavo, stiprių vyrų yra ir aplinkui, Lietuvoje, visose kitose valstybėse ir tikrai labai gražios kovos, labai stiprios kovos ir labai profesionalūs kovotojai“, – sakė Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Audornis Navickas.

Riteriai turnyre dėl kariuomenės vado kalavijo kovojo devintą kartą. Lietuviai pergalę jame švenčia trečius metus iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius