-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokenrolo karaliaus E.Presley plaukai parduoti aukcione už 18 300 dolerių

Kuokštas plaukų, kurie, kaip manoma, buvo nukirpti nuo legendinio atlikėjo Elviso Presley galvos, kai šis pradėjo tarnauti JAV armijoje 1958 metais, sekmadienį viename Čikagoje surengtame aukcione buvo parduotas už 18 300 dolerių (42,4 tūkst. litų).
Elviso Presley plaukai aukcione buvo parduoti už 18 300 dolerių.
E.Presley plaukai aukcione buvo parduoti už 18 300 dolerių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rokenrolo karaliumi tituluoto dainininko plaukai buvo vienas iš apytiksliai 200 aukcionui pasiūlytų su E.Presley susijusių daiktų iš velionio Gary Pepperio, kuris buvo šio atlikėjo gerbėjų klubo „Tankers Fan Club“ prezidentas, kolekcijos.

Didžiausia suma – 62 800 dolerių (145,6 tūkst. litų) – sumokėta už kremo spalvos marškinius plačia apykakle, papuoštus monograma EP. Jie buvo parduoti su žurnalu, ant kurio viršelio išspausdintoje nuotraukoje E.Presley matomas vilkintis tuos arba bent labai panašius marškinius. Prieš aukcioną manyta, kad jie bus parduoti už 2–4 tūkst. dolerių.

Dar vieni raudoni blizgantys marškiniai, neva priklausę E.Presley, kuriuos taip pat tikėtasi parduoti už panašią sumą, naujam savininkui atiteko už 34 tūkst. dolerių (78,8 tūkst. litų).

Čikagos aukcionų namai „Leslie Hindman Auctioneers“ paskelbė pardavimo rezultatus savo tinklalapyje. Jame nurodoma, kad atlikėjo plaukus tikėtasi parduoti už 8–12 tūkst. dolerių. Visos kainos tinklalapyje nurodytos su įskaičiuotais aukciono komisiniais mokesčiais.

Aukcionų namai nurodė, kad rokenrolo karaliaus plaukai buvo perduoti G.Pepperiui, kad šis juos išsiuntinėtų paštu G.Presley gerbėjams.

Plaukų DNR tyrimai nebuvo atlikti, tačiau aukciono organizatoriai citavo „garsenybių plaukų atpažinimo ekspertą“ Johną Reznikoffą, kuris sakė, jog aukcione siūlomi E.Presley plaukai yra tokie patys, kaip ir saugomi jo kolekcijoje.

Organizatoriai nepateikė jokios informacijos apie aukcioną laimėjusius pirkėjus, tarp jų – atlikėjo plaukus įsigijusį asmenį.

E.Presley mirė 1977 metais sulaukęs 42-ejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius