Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje per apendicito operaciją buvo padegta dešimtmetė mergaitė

Čeliabinsko srityje per nelaimingą atsitikimą Magnitogorsko ligoninės operacinėje buvo sunkiai sužalota dešimties metų pacientė, praneša „Rossijskaja gazeta“.
Operacinė
Operacinė / Gedimino Savickio/BFL nuotr

Dešimtmetė Magnitogorsko gyventoja į miesto ligoninę buvo atvežta dėl ūmaus apendicito priepuolio. Nelaimė nutiko jau pačioje chirurginės operacijos pradžioje, kai darant pirmą pjūvį tarp koaguliatoriaus (instrumento, kuriuo stabdant kraujavimą prideginami audiniai) elektrodo ir pacientės odos plykstelėjo kibirkštis.

Nuo kibirkšties žaibiškai užsiliepsnojo po paklode, kuria buvo pridengtas pacientės kūnas, susikaupę dezinfekcijai naudoto spirito garai. Plykstelėjusi liepsna apdegino apie 10 procentų mergaitės kūno. Sunkiausiai nukentėjo pacientės dubens sritis.

Nepaisydami nelaimės, chirurgai iš pradžių baigė operuoti apendicitą, o paskui suteikė pirmąją pagalbą dėl nudegimo ligoninės Reanimacijos skyriuje. Vėliau nukentėjusioji buvo pervežta į Čeliabinsko nudegimų centrą. Čia bus atliktos kelios odos persodinimo operacijos, o paskui lauks ilga reabilitacija.

Vietos medikai kol kas negali paaiškinti, dėl kokių priežasčių nutiko ši nelaimė. Koaguliatoriai operacijų metu naudojami jau daugybę dešimtmečių.

Tiesa, analogiškas atvejis 2008 metais užfiksuotas vienoje Izraelio ligoninėje. Tuomet darant Cezario pjūvį sukibirkščiavo diaterminis skalpelis, o nuo kibirkšties užsidegė antiseptikų garai. Po incidento gimdyvei teko persodinti sėdmenų ir šlaunų odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius