Rusijoje vyras mirė per „savęs palaidojimo“ eksperimentą

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančiame Blegoveščensko mieste savo ištvermę nusprendęs išmėginti vyras paprašė draugo užkasti jį gyvą sode, tačiau šiam „eksperimentui“ nepavykus buvo rastas negyvas, trečiadienį pranešė vienas tyrėjas.
Kapinės
Kapinės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Rusija Laidotuvės

„Kaip pasakojo draugas, 35 metų vyras norėjo išbandyti savo ištvermę ir primygtinai prašė padėti jam praleisti naktį palaidotam“, – sakė regiono vyriausiojo tyrėjo padėjėjas Aleksejus Lubinskis.

Abu vyrai sode iškasė duobę ir nuleido į ją savadarbį karstą pritvirtintais vamzdžiais, pro kuriuos turėjo patekti oras. „Bandomasis“ užsidarė karste, pasiėmęs antklodę, butelį vandens ir mobilųjį telefoną.

Žuvusiojo draugas papasakojo tyrėjams, kad uždengė karstą medinėmis sijomis ir užvertė apie 20 centimetrų storio žemės sluoksniu. „Palaidotasis“ paskambino mobiliuoju telefonu ir pranešė, kad viskas gerai, todėl draugas grįžo į namus. Kitą rytą atkasęs karstą jis rado savo draugą negyvą.

A.Lubinskis iškėlė prielaidą, kad vyras galėjo uždusti, kai naktį smarki liūtis užliejo ortakį.

„Žinome, kad auka buvo kompiuterių programuotojas ir kad jis turi mažą vaiką“, – sakė pareigūnas, pridūręs, kad šį bandymą vyras tikriausiai nusprendė atlikti prisiskaitęs internete apie panašius eksperimentus.

Šie neįprasti eksperimentai Rusijoje, regis, ateina į madą: apie juos yra rašę nemažai šios šalies tinklaraštininkų, o valstybinis dienraštis „Rossijskaja gazeta“ netgi išspausdino straipsnį apie sėkmingai atliktą „savęs palaidojimo“ bandymą.

Pernai vasarą vienas šiaurinės Vologdos srities gyventojas žuvo po to, kai paprašė savo draugo „palaidoti“ jį miške, esą norėdamas nugalėti savo mirties baimę. Vyras užduso, kai žemė sugniuždė jo karstą, nurodė tyrėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius