Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos prezidentas pagerbė jubiliejų švenčiančios Vertinskajos „asmenybę ir talentą“

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, sveikindamas su 65–uoju gimtadieniu kino ir teatro aktorę Anastasiją Vertinskąją, pagerbė jos „ryškią asmenybę ir draminį talentą“, pranešė valstybės vadovo spaudos tarnyba.
Anastasija Vertinskaja
Anastasija Vertinskaja / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ryški asmenybė, didelis darbas ir draminis talentas sudarė sąlygas Jums pasiekti rimtų laimėjimų aktoriaus profesijos (srityje)“, – sakoma sveikinimo telegramoje.

„Savo kūrybinį potencialą Jūs atskleidėte pagrindinių šalies teatrų scenose, įvairiausiais žanrais ir amplua. O tokios kino juostos, kaip „Raudonos burės“ (Alyje parusa), „Žmogus amfibija“ (Čelovek–amfibija), „Hamletas„ (Gamlet) ir kitos, yra populiarios tarp kelių kartų žiūrovų“, – telegramoje rašė D.Medvedevas.
 
Premjeras Vladimiras Putinas taip pat nusiuntė sveikinimo telegramą populiariai liaudies artistei, sukūrusiai, pasak jo, daugybę „nepakartojamų vaizdinių, kurių kiekvienas yra pripildytas nuostabios jėgos ir gelmės“.

A.Vertinskaja gimė 1944 metų gruodžio 19 dieną Maskvoje, garsaus dainininko Aleksandro Vertinskio šeimoje.

1961 metais A.Vertinskaja nusifilmavo „Raudonose burėse“ ir „Žmoguje amfibijoje“, tarp jos vaidmenų teatre yra Ninos Zarečnajos vaidmuo Antono Čechovo „Žuvėdroje“ , A.Čechovo „Dėdės Vanios“ Jelena Andrejevna, Levo Tolstojaus „Gyvo lavono“ Liza, Moliere'o (Moljero) „Tartiufo“ Elmira, Tennessee Williamso (Tenesio Viljamso) „Nuostabaus sekmadienio iškylai prie Krev Kero“ Dotė. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius