Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijoje vykusį konkursą „Mis Moralė“ laimėjo akla mergina

Kasmet Saudo Arabijoje rengiamą „Aukštos moralės karalienės“ konkursą laimėjo akla mergina, pakerėjusi komisiją savo dvasiniu grožiu ir dukterišku nuolankumu, antradienį pranešė žiniasklaida.
Saudo Arabijos moterys su burkomis
Saudo Arabijos moterys su burkomis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalies rytuose esančiame Katifo mieste vykusiame konkurso pusfinalyje Zainab al-Khatam aplenkė dešimt savo varžovių ir buvo paskelbta nugalėtoja.

Musulmoniškas skraistes burkas dėvėjusios konkurso dalyvės komisijai demonstravo ne savo fizinius privalumus, o stengėsi pabrėžti atsidavimą šeimos vertybėms, kurios puoselėjamos ultrakonservatyvioje Saudo Arabijoje, rašo laikraštis „Al-Watan“.

24 metų Z.al-Khatam baigusi mokyklą liko namuose ir nuo to laiko rūpinasi savo šeima.

Antrąją vietą konkurse užėmė 20-metė Eiman Zain al-Din, universitete studijuojanti verslo administravimą.

Laikraštyje „Al-Watan“ išspausdintoje konkurso karalienės nuotraukoje ši laiko puokštę gėlių ir karūną. Merginos rankos yra vienintelė nuotraukoje matoma jos kūno dalis. Visą likusį kūną, veidą, akis, ir plaukus dengia tradicinė juoda abaja ir šydas.

Šių metų finalistės buvo atrinktos iš rekordinio 400 dalyvių būrio. Per tris mėnesius vykusį pasirengimą finalui pagrindinis konkurso organizatorių dėmesys buvo skirtas griežtų islamo vertybių ir dukteriško nuolankumo propagavimui.

Pasak konkurso pirmininkės Haifos Daoud, per ilgą pasirengimo laikotarpį konkurso dalyvės ne tik mokėsi, bet ir turėjo galimybę parodyti savo socialinius įgūdžius ir moralę.

„Kiekviena konkurso dalyvė buvo mokoma psichologijos, kultūros, islamo teisės, šeimos santykių, pilietinių teisių, socialinių įgūdžių, joms buvo suteikta žinių apie sveikatos priežiūrą, taip pat kosmetiką“, – cituoja laikraštis H.Daoud.

„Al-Watan“ nenurodo, koks prizas atiteko šių metų konkurso nugalėtojai, tačiau pernai jį laimėjusi 18-metė Aya Ali al-Mulla gavo 5 tūkst. rialų (3 300 litų), perlų ir deimantų vėrinį, laikrodį su deimantais ir kelionę į Malaiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius