Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį – dosnumui kviečianti rudeninė „Maisto banko“ akcija

Jau penktadienį, spalio 17 d., visi neabejingieji ir galintys padėti kviečiami dalyvauti prasidėsiančioje tradicinėje „Maisto banko“ akcijoje. Jos metu savanoriai prašys žmones pirkti maisto ne tik sau, bet ir vargingai gyvenančiųjų stalui.
Vilniečiai raginami aukoti maisto produktus skurstantiems
Vilniečiai raginami aukoti maisto produktus skurstantiems / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

„Maisto banko“ akciją, kaip ir kasmet, kartu vykdo apie penki šimtai socialinių ne pelno siekiančių organizacijų. Todėl ir spalio 17 d., penktadienį, Tarptautinę kovos su skurdu dieną, akcija prasidės visų šių organizacijų bendru mitingu, skatinančiu dar labiau telktis ir aukoti, kad kuo mažiau būtų skurstančių, o kuo daugiau – sočių, laimingesnių žmonių.

„Oficiali statistika vis dar negailestinga: žemiau skurdo ribos gyvena apie 610 tūkst. šalies gyventojų. Todėl tokią dieną pradėdami akciją norime dar garsiau kviesti visus padėti vienas kitam, kuo galime – tik kartu mes pajėgūs sumažinti grėsmingus skaičius, už kurių – realūs, šalia gyvenantys žmonės,“ – bendrų darbų prasmingumu įsitikinęs labdaros fondo „Maisto bankas“ vadovas Vaidotas Ilgius.

Oficiali statistika vis dar negailestinga: žemiau skurdo ribos gyvena apie 610 tūkst. šalies gyventojų.

Pirmąją akcijos dieną išskirtinio dėmesio susilauks ir „Maisto banko“ savanoriai – labiausiai nusipelniusiems talkininkams apdovanojimus įteiks „Maisto banko“ akciją ketinanti aplankyti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Antrosios „Maisto banko“ akcijos dieną, spalio 18-ąją, prie savanorių prisijungs ir aukoti kvies žinomi šou pasaulio žmonės: Nomeda Marčėnaitė, Svaras, Maksas Melmanas, Viktoras Diawara, Vaidas Baumila ir kiti.  

„Maisto banko“ akcijos organizatoriai pastebi, jog kaskart šiame paramos maistu rinkimo vajuje dalyvaujantys Lietuvos gyventojai būna vis dosnesni ir aktyvesni. Pavasarį paaukota maisto už daugiau nei 1 milijoną litų, o į „Maisto banko“ akcijos kvietimus paaukoti atsiliepė daugiau nei 123 tūkst. žmonių.

Statistikos departamento duomenimis, šalyje kas penktas lietuvis gyvena žemiau skurdo ribos. Daugiausiai skurdo rizikoje atsidūrę vaikų iki 18 metų amžiaus ir vienišų pensinio amžiaus žmonių.

Pavasarį paaukota maisto už daugiau nei 1 milijoną litų, o į „Maisto banko“ akcijos kvietimus paaukoti atsiliepė daugiau nei 123 tūkst. žmonių.

„Maisto banko„ akcija 385 prekybos centrų „IKI“, „MAXIMA“ ir „RIMI“ parduotuvėse penktadienį (spalio 17 d.) prasidės 15 val. ir tęsis iki 21 val.

Šeštadienį (spalio 18 d.) „Maisto banko“ akcijos savanoriai dosnių žmonių lauks visą dieną – nuo 10 iki 20 val.

Akcijoje dalyvaujančių miestų ir parduotuvių žemėlapį galima rasti „Maisto banko“ tinklalapyje www.maistobankas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius