Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį per Klaipėdą žygiuos persirengėliai

Klaipėdos etnokultūros centras kovo 2 d., sekmadienį, 12.30 val. kviečia į didelę, pilną juoko, linksmybių Užgavėnių šventę. Visų miestiečių ir miesto svečių laukiame žiemos palydose. Savo juoku išbaidysime piktumus, o sukeltu triukšmu kviesime pavasarį sugrįžti į Klaipėdos miestą. Juk sako „Gerai užsigavėsi – bėdų neturėsi“.
Šventės akimirka
Užgavėnių šventė Klaipėdoje - jau šį sekmadienį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

12.30 val. nuo paminklo „Arka“ (Tiltų g. pab., H. Manto pr.) persirengėlių eisena su Užgavėnių kovai besiruošiančiais Lašininiu ir Kanapiniu priekyje judės link Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus bei Meno kiemų. Eisenoje netrūks ir bedančių, ir kreivadančių – bus taip baisu, kad apsidenk maišu.

Senamiesčio kiemeliai prisipildys šurmulingos ir geros nuotaikos, o taip pat tradicinių Užgavėnių patiekalų (šiupinio, blynų, kopūstų) kvapų. Aštrialiežuvis Žydas pats muš, pats rėks ir kvies įsitraukti į šventę. Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemuose netrūks smagių, įdomių ir žaismingų veiklų, kuriose išmėginsite jėgas ir sumanumą. Drauge dainuoti ir šokti Jus kvies folkloro ansambliai: „Kuršių ainiai“, „Alka“, „Vorusnėlė“, „Alkiukai“, „Kuršiukai“, Jaunimo folkloro kolektyvas. Tradicinėmis slavų pavasario dainomis ir šokiais džiugins Klaipėdos „Pajūrio“ pagrindinės mokyklos folkloro studija „Veretionce“ ir folkloro ansamblis „Vėčiora“. Dar didesnio šurmulio įlies Klaipėdos kapelija „Mingė“ bei nesusitaikantys Lašininis ir Kanapinis.

Užgavėnių diena nepaprasta – pagal šios dienos orus spėjo, koks bus pavasaris, vasara, kokio derliaus galima laukti. Taip pat žmonės burdavosi norėdami sužinoti kas laukia tais metais. Tad ir šventėje Klaipėdos „Vitės“ pagrindinės mokyklos Teatro būrelio moksleiviai spės šventės dalyvių ateitį. Po kaukėmis pasislėpę šunybes krės Klaipėdos universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos ERASMUS ir LCC tarptautinio universiteto studentai

Meno kiemas ūš kaip avilys, nes jame taip pat nepritrūks šventinio dūkimo.  Užėję į Meno kiemo dirbtuves „Lyčynų pabriks“  sutiksite tautodailininką, kaukių drožėją Saulių Tamulį, kuris garsėja ne tik Žemaitijoje, bet yra ir 2011 m. respublikinės konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ vienas iš prizininkų.

Meistro kaukėmis galėsite ne tik pasigrožėti, bet ir pamatyti kaip tautodailininkas jas kuria. Tik šią dieną veiks foto salionas „Bitetrite fraumadam“ ir nepaprastas stendas „Užgavėnių svita“ prie kurio galėsite įsiamžinti su šventės personažais.

Taip pat veiks išskirtinai šiai dienai atidaroma kaukių parduotuvėlė „Lervų ceks“, kurioje apsilankę galėsite smarkiai pakeisti savo įvaizdį. Šiuos staigius pokyčius įvairiomis technikomis įamžins ir improvizuotą fotografiją sukurs dailininkų iniciatyva „Gyvas piešimas“.

Varydami žiemą iš kiemo sudeginsime Morę su žiemos negandomis, niūrumu ir lauksime šviesaus, atgimstančio pavasario. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius