Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seniausia Italijos vienuolė atšventė 110-ąjį gimtadienį

Pirmadienį seniausia vienuolė Italijoje – Candida Bellotti – šventė savo 110-ąjį gimtadienį. Per jį moteris dalijosi savo patarimais, kaip gyventi ilgą gyvenimą, praneša portalas Ilmattino.it.
110-candeline-per-suor-candida-prendete-la-vita-come-viene
Seniausia Italijos vienuolė atšventė 110-ąjį gimtadienį
Temos: 1 Gimtadienis

Sesuo Candida pergyveno du pasaulinius karus, dešimt popiežių ir 57 Italijos premjerus. Ji gimė Veronoje ir tapo vienuole 1931 m., dirbo ligoninėse ir slaugos namuose visoje šalyje slaugytoja. 2000 metais, būdamas 93, ji persikėlė į vienuolyną, kur aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime ir garsėja savo gyvenimo džiaugsmu.

Candidą Bellottį pasveikino popiežius Pranciškus, kurį ji susitiko pirmą kartą 2014 m. savo 107-ojo gimtadienio proga Romoje.

Kokia yra jos ilgaamžiškumo paslaptis?

„Priimkite dalykus tokius, kokie jie yra“, – sakė ji žurnalistams susirinkusiems į vienuolyną prie torto pjaustymo ceremonijos.

„Mylėti, mylėti ir toliau mylėti!“, – pridūrė ji džiaugsmingai ir pasiūlė konkretų patarimą jaunajai kartai: „Tikėkite ateitimi, ir, dirbkite tiek, kiek reikės siekiant realizuoti savo svajones!“

Vienuolė paaiškino, kad jos pačios norai susiformavo dėka darbo vienuolyne: „Per savo gyvenimą aš galvojau, kad kur Viešpats nukreipia mane, ten ir reikia man būti“.

Italijoje gyvena kita vienuolė, kuri yra beveik penkiais metais vyresnė nei sesuo Candida. Tai sesuo Marie Josephine Gaudette, kuri gyvena vienuolyne Romoje. Tačiau sesuo Marie Josephine gimė JAV ir persikėlė į Italiją tik 1950 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius