Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seniausiai pasaulio gyventojai sukako 115 metų (video)

Seniausia pasaulio gyventoja 115-ąjį gimtadienį pirmadienį šventė su muzika, tortu ir sveikinimo laiškus nuo JAV prezidento Baracko Obamos.

Gertrude Baines, kuri tapo seniausia planetos gyventoja sausį Portugalijoje mirus taip pat 115 metų sulaukusiai Marijai de Jesus, gimtadienį šventė Los Andželo ligoninėje „Western Convalescent“.

VIDEO: Gertrude Baines (Oldest Woman in the World) 115th Birthday Celebration!

Už ilgaamžiškumą G.Baines dėkoja savo tikėjimui ir sveikam gyvenimo būdui. Moteris į pasaulio žiniasklaidos pirmuosius puslapius pateko praėjusių metų lapkritį, kai tapo seniausia afroamerikiete, balsavusia už B.Obamą per praeitų metų prezidento rinkimus.

Pirmadienį senolė išreiškė viltį balsuoti už B.Obamą per kitus prezidento rinkimus, kurie vyks 2012 metais.

Pirmadienį surengtoje nedidelėje gimtadienio šventėje grupė G.Baines draugų sudainavo „Ilgiausių metų“ ir perskaitė Guinnesso pasaulio rekordų knygos pranešimą, kad ji pripažinta seniausiu pasaulyje asmeniu.

„Ji išsakė du skundus: pirma, kad jai nepatinka šoninė, mat nepakankamai traški, – G.Baines gydytojas Charlesas Wittas sakė vietos televizijai KCAL9. – Be to, skundžiasi dėl... kelių artrito. Ji man sakė, kad už ilgą gyvenimą dėkojan Viešpačiui; kad niekada negėrė, nerūkė ir nesielgė kvailai.“

1894 metais Džordžijos Šelmano mieste gimusios G.Baines tėvas buvo vergų sūnus. Moteris gyveno ilgiau už visus savo artimuosius: jos vienintelė dukra dar vaikystėje mirė nuo vidurių šiltinės.

G.Baines iki pat pensijos dirbo kambarių tvarkytoja Ohajo universiteto bendrabučiuose, o pastaruosius 10 metų gyveno ligoninėje „Western Convalescent“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius