Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešetas Rusijos galiūnų Maskvoje pajudino lėktuvą „IL-86“

Šešetas Rusijos galiūnų iš visuomeninės organizacijos „Jėgos akademija“ penktadienį Maskvos Vnukovo oro uoste lėktuvą „IL-86“ nutempė 20 cm, pranešė „RIA-Novosti“. Tokiu būdu buvo pasiektas Rusijos rekordas.
Galiūnai traukia lėktuvą
Galiūnai traukia lėktuvą / „Scanpix“ nuotr.

Iš pradžių galiūnai planavo pasiekti Guinnesso pasaulio rekordą, nutempdami lėktuvą 10 metrų, tačiau, pasak organizatorių, renginio metu iškilo techninių problemų.

Angaro temperatūra buvo pernelyg žema, o sujungta grandinė buvo nutrūkusi tris kartus. Be to, lėktuvas „IL–86“ pasirodė sunkesnis nei tikėtasi – jis svėrė 155 tonas, o ne 130, kaip buvo skelbta anksčiau, nes į jį buvo pripilta degalų.

Todėl lėktuvą turėjo tempti šeši, o ne keturi atletai, kaip buvo planuojama anksčiau. Pasaulio rekordo bus mėginama siekti pavasarį.

Šį renginį galiūnai skyrė 68-osioms mūšio dėl Maskvos metinėms ir būsimoms 65-osioms pergalės Antrajame pasauliniame kare metinėms. Pasiekimą registravo „autoritetinga komisija“, kurioje dalyvavo sostinės valdžios atstovai, vadovaujami Maskvos mero Jurijaus Lužkovo.

Akciją organizavusi organizacija „Jėgos akademija“ vienija buvusius ir šiuo metu sporto varžybose dalyvaujančius jėgos srities sportininkus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius