Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sotheby's“ aukcione už rekordinę sumą parduota karališkoji apyrankė

Deimantais ir oniksais papuošta leopardą vaizduojanti apyrankė, kadaise priklausiusi amerikietei Wallis Simpson, dėl kurios Didžiosios Britanijos karalius Edwardas VIII atsisakė sosto, antradienį buvo parduota už rekordinę sumą - 4,5 mln. svarų (18,6 mln. litų).
Temos: 2 Apyrankė Aukcionas

Šis „Cartier“ meistrų juvelyrinis dirbinys buvo brangiausias iš velioniams Vindzoro kunigaikščiams priklausiusių 20 daiktų, išstatytų „Sotheby's“ aukcione, taip pat tapo brangiausiai kada nors šių aukcionų namų parduota apyranke.

Už visus daiktus gauta aštuoni milijonai svarų (40 mln. litų) - dvigubai daugiau nei tikėtasi.

Antrasis brangiausias šiame aukcione parduotas daiktas buvo rubinais, safyrais, smaragdais ir deimantais papuošta flamingą vaizduojant „Cartier“ segė, kurios kaina taip pat pranoko lūkesčius - 1,7 mln. svarų (7 mln. litų).

Karaliui Edwardui VIII atsisakius sosto, porai buvo suteiktas Vindzoro kunigaikščių titulas. Jie išvyko iš Didžiosios Britanijos ir vėliau visą laiką gyveno užsienyje.

„Sotheby's“ aukcione parduoti 20 daiktų buvo tik nedaugelis iš Vindzoro kunigaikštienės papuošalų kolekcijos, kuri buvo parduota tuojau po V.Simpson mirties 1986 metais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius