Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulankstomos durys – sprendimas mažoms erdvėms

Kiekvieno žmogaus svajonė – gyventi erdviuose ir gražiuose namuose. Deja, gyvenant standartiniuose butuose ar nedideliuose namuose, sukurti erdvės pojūtį yra gana sudėtinga misija. Visgi, tai nėra neįmanoma. Pasitelkus fantaziją ir keletą įdomesnių priemonių, galima kardinaliai pakeisti namus ir pasiekti, kad jie atrodytų ir jaustųsi erdvesni. Todėl šiandien plačiau pakalbėsime apie sulankstomas duris, kurios, anot didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt pardavimų rodiklių, užkariauja Lietuvos rinką ir yra skirtos būtent nedidukams būstams.
Interjeras
Interjeras
Temos: 2 „Pigu.lt“ Namas

Kas yra sulankstomos durys?

Sulankstomos durys, kaip jau išduoda jų pavadinimas, susilanksto. Durys gaminamos iš keturių dalių, retesniais atvejais iš dviejų ar daugiau nei keturių dalių. Visos šių dalių varčios yra sulankstomos. Atveriant duris, jos susilanksto kaip armonikėlė ir nusistūmusios į šoną lieka prie durų staktos. Sulankstytos durys užima vos kelis centimetrus durų erdvės, maždaug 5 proc. durų pločio, tad tikrai nemaišo praeiti, priešingai – palieka platų praėjimą, sutaupo erdvės aplink praėjimą ir yra šiuolaikiškas sprendimas bet kokiam namų kambariui.

Kaip sulankstomas duris prisimena seneliai?

Sulankstomos durys nėra rinkos naujiena, jas tikrai prisimena ir mūsų seneliai. Visgi, anksčiau jos nebuvo tvirtos, greitai lūždavo, todėl vyresnė karta vis dar jaučia nuoskaudas dėl nekokybiškos tuometinės produkcijos. Kita vertus, net ir tuomet niekas negalėjo paneigti, kad sulankstomos durų sistemos yra patogus gaminys norintiems sutaupyti vietos namuose. Šiuo metu sulankstomų durų gaminimo technologija taip ištobulėjo, parenkamos tokios medžiagos, kad kokybė išties maloniai stebina. Tuo labiau, kad dizaino variantų taip pat nemažai ir jie leidžia pritaikyti duris prie įvairiausių interjero spendimų.

Privalumas – durys taupo erdvę

Pagrindinis šių durų privalumas, dėl kurio jos yra taip mėgstamos – galimybė sutaupyti erdvę. Tradicinės atveriamos durys paprastai yra 80-90 cm pločio, taigi, durų atvėrimo kryptimi turi būti maždaug tokio dydžio tuščia erdvė, negali kliūti joks baldo kampas. Platus atvėrimo spindulys apriboja tai kas gali būti šalia durų. Tuo tarpu, naudojant sulankstomas duris, tereikia užtikrinti, kad būtų galima patogiai praeiti pro duris, tačiau nereikia skaičiuoti centimetrų, jog niekas nesiliestų prie durų.

Tradiciškai sulankstomos durys naudojamos įvairioms pagalbinėms patalpoms, sandėliukams, „tamsiems kambarėliams“, drabužinėms. Tačiau jomis nevengiama atskirti ir vidaus kambarių, ypač dažnai pasirenkama atskirti kambarius, kurie dažniausiai laikomi atviri, tik retais atvejais uždaromos durys. Įstačius tradicines duris ir laikant jas atidarytas, viena siena nuolat uždengta durų. Tuo tarpu, naudojant sulankstomas duris, siena matoma, ant jos galima kabinti paveikslą, nuotraukas ar įtaisyti lentynėlę. Taip daug patogiau ir estetiškiau, atsiranda daugiau galimybių tobulinti namų interjerą. Pastaruoju metu sulankstomos durys naudojamos ir lauko terasoms, naudojamos vietoj įprasto stiklinimo. Taigi sulankstomos sistemos pamažu užkariauja mūsų namus.

Tinka nestandartinėms angoms

Pažvelgus į parduodamas sulankstomas duris, galvojama, jog šios tinka tik standartinių durų dydžio angoms. Tai nėra tiesa. Juk armonika neturi būti visiškai tiesi. Taip ir sulankstomos durys užvėrus nebūtinai turi pasidaryti plokščios. Lengvas „zigzagas“ netrukdo. Taigi, nereikia bijoti, jog durys netiks, jei jų išmatavimai nebus identiški durų angai. Durys gali būti platesnės nei anga, tačiau negali būti siauresnės.

Lengvai suderinamos su kitomis interjero detalėmis

Šiuolaikinės sulankstomos durys yra gaminamos iš pačių įvairiausių medžiagų, taip užtikrinant durų dizainų įvairovę. Durys gali būti įstiklintos arba aklinos. Įstiklintos durys praleidžia šviesą, tad uždarytame kambaryje yra šviesiau, o be to, stiklas yra puikus interjero akcentas, įstiklinimas gali būti įvairus. Sulankstomos durys paprastai yra lengvos, nes dengtos faneruotėmis. Faneruočių būna pačių įvairiausių spalvų ir raštų prasme, tad gamybos pasirinkimai yra neišsemiami. Įprasta namuose montuoti vienodo stiliaus duris, tad sulankstomos durys, parinkus tinkamą faneruotę, gali atrodyti lygiai tokios pat kaip ir įprastos, kitos namų durys. Namų durų dizainus išties lengva suderinti.

Lengva sumontuoti patiems

Anot Pigu.lt prekių ekspertų, šiuolaikines sulankstomas duris lengva susimontuoti ir patiems. Prie durų pateikiama išsami instrukcija, kurią perskaičius ir pasiėmus kelis įrankius galima įsistatyti duris per kelias minutes. Faktas, jog nereikia samdyti meistro, reiškia, kad jūs išties sutaupote ne tik erdvės, bet ir pinigų.

Taigi, apibendrinant, kokie sulankstomų durų privalumai vilioja pirkėjus jas įsigyti?

  • Taupo erdvę, atveria apie 95 proc. durų angos, tačiau neriboja erdvės aplink duris;
  • Suteikia daugiau erdvės interjero pakeitimams;
  • Lengvai suderinamas dizainas su kitomis durimis ar kitais interjero objektais namuose;
  • Tinka naudoti bet kur namuose – pertvaroms, drabužinėms, sandėliukams, kambariams, terasoms ir pan.;
  • Tinka bet kokio pločio durų angoms;
  • Ekonomiškas pirkinys.

Jau išbandę šias duris, ko gero rastų ir daugiau privalumų. Tačiau svarbiausia, kad su sulankstomomis durimis net mažiausios namų erdvės gali būti maksimaliai išnaudotos.Todėl kitą kartą atliekant namų remontą nereikia, galvoti jog durys yra tik tos, kurios yra varstomos, plačios ir neatitinkančios šeimininkų poreikio – rinkoje yra visai puiki alternatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius