Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Oktoberfest“ ilgapirščiai nustatė naują mėginimų nugvelbti alaus bokalus rekordą

Dešimtys tūkstančių žmonių, mėginusių nugvelbti alaus bokalų per kasmet Miunchene vykstančią šventę „Oktoberfest“, nustatė naują įžūlumo rekordą šiame Vokietijos festivalyje, kuriame dominuoja alus ir odinės kelnės, pranešė Bavarijos policija.
„Oktoberfest“ alaus šventė Miunchene
„Oktoberfest“ alaus šventė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors šiemet per šventę, kuri baigėsi sekmadienį, nusikaltimų buvo užregistruota mažiau palyginti su praeitais metais, policija nurodė, kad tvarkdariai konfiskavo 112 tūkst. tradicinių vieno litro talpos bokalų „Masskrug“, kuriuos svečiai mėgino išsinešti festivalio teritorijos. Pernai iš ilgapirščių buvo susigrąžinta 81 tūkst. bokalų.

Miuncheno policija džiaugėsi „labai maloniu“ faktu, kad beveik 40 proc. sumažėjo „alaus muštynių“, pakurstytų 6,5 mln. litrų šio gėrimo, išpilstyto per 16 dienų trukusį festivalį.

Per vieną keistą incidentą 44 metų vyras „Vaiduoklių namo“ atrakcione iššoko iš traukinuko ir sudaužė vieną piktąją dvasią vaizduojančią lėlę, pranešė Vokietijos naujienų agentūra DPA.

Miuncheno policija džiaugėsi „labai maloniu“ faktu, kad beveik 40 proc. sumažėjo „alaus muštynių“, pakurstytų 6,5 mln. litrų šio gėrimo, išpilstyto per 16 dienų trukusį festivalį.

Kaip skelbiama, parduotas bendras gintarinio gėrimo kiekis buvo šiek tiek mažesnis negi pernai, nes orai buvo vėsesni, tačiau jo vis tiek pakaktų pripildyti pustrečio olimpinio plaukimo baseino.

Per šį liaudišką festivalį, kuris laikomas didžiausiu pasaulyje, policijai buvo pranešta apie 1 290 nusižengimų, o 720 žmonių buvo suimti – 39 mažiaus negu 2013 metais.

Šiemet „Oktoberfest“ aplankė apie 6,3 mln. žmonių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alaus šventė prasidėjo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alaus šventė prasidėjo

Tačiau pareigūnai sakė esantys susirūpinę, kad daugelis sulaikytųjų įnirtingai priešinosi, o 13 policininkų patyrė įvairių sužalojimų -„pradedant įkandimais, baigiant traumomis dėl spyrių“.

Mažiau „mirtinai nusigėrusių“

Į radinių biurą buvo pristatyti iš viso 3 646 daiktai, tarp jų 900 tapatybės kortelių, 530 piniginių, 330 mobiliųjų ir išmaniųjų telefonų, du vestuviniai žiedai, viena nešioklė katei, būgnų komplekto lėkštės ir 2-ojo Vokietijos federalinio kryžiaus medalis.

Pareigūnai sakė esantys susirūpinę, kad daugelis sulaikytųjų įnirtingai priešinosi, o 13 policininkų patyrė įvairių sužalojimų – „pradedant įkandimais, baigiant traumomis dėl spyrių“.

Bavarijos Raudonasis Kryžius suteikė pagalbą 7,9 tūkst. žmonių, tačiau nurodė, kad ūmaus apsinuodijimo alkoholiu atvejų šiemet sumažėjo iki 600, įskaitant 16 nusitašiusių nepilnamečių. Praeitais metais tokių bėdžių buvo 629.

Pirmajam alkoholiu apsinuodijusiam pacientui pagalbą teko suteikti praėjus 2 val. 5 min. po to, kai įvyko pirmosios alaus statinės atidarymo ceremonija.

Medikai sarkastiškai paminėjo, kad buvo padaryta pažanga lyginant su praeitais metais, kai „mirtinai nusigėrusius“ teko gelbėti dar prieš oficialią šventės pradžią.

„Oktoberfest“ kulinarinis frontas kaip visada atrodė įspūdingai: lankytojai sušveitė 112 jaučių ir 42 veršelius, taip pat suvalgė nesuskaičiuojamą daugybę didelių sūrių riestainių, keptų viščiukų, kiaulienos dešrelių ir virtinių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Oktoberfest“ alaus šventė
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Oktoberfest“ alaus šventė

Miuncheno meras Dieteris Reiteris sakė, kad vokiečiai ir svečiai iš užsienio galėjo džiaugtis „neįtikėtinai jaukia“ švente, pridūręs, kad šių metų „Oktoberfest“ šventėje „nebuvo labiausiai saulėta, bet mums buvo smagu“.

Medikai sarkastiškai paminėjo, kad buvo padaryta pažanga lyginant su praeitais metais, kai „mirtinai nusigėrusius“ teko gelbėti dar prieš oficialią šventės pradžią.

„Oktoberfest“ pirmąkart buvo surengta 1810 metais, švenčiant Bavarijos princo vestuves su princese Terese iš Saksonijos Hildburghausenų giminės.

Nuo to laiko šis festivalis vykdavo kasmet, išskyrus didžiųjų sumaiščių laikotarpius, įskaitant dvi choleros epidemijas, Napoleono invaziją į Bavariją ir abu pasaulinius karus.

Nors „Oktoberfest“ pavadinimas perša mintį, kad ši šventė turėtų vykti spalį, ji jau seniai buvo perkelta į rugsėjo pabaigą, kai orai dažniausiai būna šiltesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius