-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivanietė ištekėjo ... už savęs

Taivanietė Chen Wei–yih fotografavosi, vilkėdama baltą vestuvinę suknelę, nusisamdė vestuvių planuotoją ir išsinuomojo pokylių salę, kur ketina švęsti su 30 draugų, tačiau jaunikio šioje ceremonijoje nebus – moteris teka pati už savęs.
Nuotaka
Nuotaka / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Taivanas

Nesužavėta pažįstamų vyrų, tačiau jausdama aplinkinių spaudimą susituokti, Taibėjuje viename biure dirbanti 30 metų Chen Wei–yih kitą mėnesį surengs priėmimą, skirtą tik vieno asmens garbei.

„30 metų amžius man pats geriausias. Gerai dirbu ir turiu pakankamai patirties, tačiau nesusiradau partnerio, tai ką man daryti? – klausė ji. – Nesu nusiteikusi prieš vedybas. Aš tik tikiuosi, kad galiu išreikšti kitokią idėją, nepažeidžiant tradicijų.“

Prieš pradėdama planuoti 50 tūkst. Taivano dolerių (apie 14 tūkst. litų) kainuosiančias vestuves Chen Wei–yih apie savo padėtį pasipasakojo internete ir sulaukė apie 1800 užjaučiančių komentarų.

„Manau, bus vis daugiau tokių merginų“, – rašo komentatorė „divagirl“, kuri išsamiau savo nuomonės nepaaiškino.

Taivane moterų pajamos didėja, tačiau jos tuokiasi vėliau ir rečiau, todėl vyriausybė susirūpinusi dėl gimstamumo mažėjimo ir jo galimo poveikio ekonomikai.

Anksčiau šiemet Švietimo ministerijos atliktas tyrimas rodo, jog tik 40 metų moterų mano, jog susituokę žmonės gyvena geriau nei vienišiai, pranešė vietos žiniasklaida.

„Tik tikėjausi, jog daugiau žmonių pamils save“, – sakė Chen Wei–yih, planuojanti viena išvykti „medaus mėnesio“ į Australiją.

Moteris pridūrė, kad jos motina iš pradžių spaudė susirasti jaunikį, tačiau vėliau pritarė neįprastiems dukros vedybiniams planams. Kita vertus, Chen Wei–yih negali oficialiai registruoti santuokos su savimi, o jeigu ji susirastų draugą, gali nuspręsti tuoktis dar kartą.

„Jeigu turėčiau nuolatinį draugą, to nedaryčiau, – sakė ji. – Bet kokiu atveju, jam tai būtų skaudu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius