Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp gražiausių įmonių pavadinimų – „Lėti virėjai“, „Saldi prabanga“, „Siūlo galas“

Gražiausių praėjusių metų lietuviškų įmonių pavadinimų konkursą laimėjo 13 įmonių iš daugiau kaip 13 tūkst. juridinių asmenų pavadinimų, įregistruotų 2013 metais.
Gestų kalba
Įmonių pavadinimų rinkimai / Photos.com nuotr.

Šių metų nugalėtojais pripažinta bendrovė „Akacijų užuovėja“ (Kaunas), „Džiaugsmo blykstė“ (Vilnius), „Genio uoksas“ (Vilnius), „Lėti virėjai“ (Kaunas), „Namo akys“ (Vilnius), „Sapnų namai“ (Vilnius), „Saldi prabanga“ (Vilnius), „Siūlo galas“ (Kaišiadorių r.), „Skaičių miškas“ (Šiauliai), „Skardinukas“ (Šiaulių r.), „Švarūnas“ (Raseiniai), „Verslo laiptai“ (Kaunas), „Žinių medis“ (Vilnius), pranešė Kultūros ministerija.

Šių įmonių veiklos pobūdis labai įvairus: prekyba, konditerijos gaminiai, langų gamyba, valymo, remonto, fotografavimo paslaugos, įvairios konsultacijos, buhalterinės apskaitos tvarkymas, globa ir rūpyba.

Pasak kultūros ministro Šarūno Biručio, gražūs lietuviški įmonių pavadinimai nuteikia labai optimistiškai.

„Džiugina nemaža krūvelė diplomų įmonėms, kurios išlaiko aiškų mūsų lietuvių kalbos žodžio grožį. Ir dar labai džiugina, kad čia matau jaunus veidus įmonių vadovų ar atstovų. Per amžius mes esam pririšti prie gimtosios kalbos ir prie istorijos, kaip rašė Justinas Marcinkevičius. Be abejo, kalba išliks tol, kol mes ją branginsime, o lietuviai žemėje išliks tol, kol jie kalbės lietuviškai. Sveikinu jus su šia diena ir linkiu puoselėti, branginti, didžiuotis savo gimtąja kalba“, – sakė ministras. 

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkė Daiva Vaišnienė priminė, kad pernai įmonių pavadinimai pradėti vertinti, ar atitinka bendrinės lietuvių kalbos normas.

„Labai tikimės, kad konkursas šįmet buvo gerokai didesnis, negu ankstesniais metais. Matome, kad lietuviškų pavadinimų įmonių pagausėjo. Džiaugiuosi, kad verslas ne tik pavadinimu gali prisidėti prie kalbos puoselėjimo“, – sakė ji.

Penktadienį minima Tarptautinė gimtosios kalbos diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius