Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinius miškų metus atmins ir pašto ženklai

Šiemet, pasauliui minint Tarptautinius miškų metus, Lietuvos paštas šia proga išleis dviejų pašto ženklų seriją, kuri pasirodys apyvartoje jau šį šeštadienį.
Pašto ženklai
Pašto ženklai / Lietuvos pašto nuotr.

Balandžio 23 dieną apyvartoje pasirodysiančiuose dailininkės Valdonės Bručienės kurtos serijos „Europa“ pašto ženkluose vaizduojami Lietuvos miškai. Kiekvieno naujojo ženklo nominalinė vertė – 2,45 Lt., tiražas – 150 tūkstančių.

Kartu su naujais pašto ženklais bus išleidžiami ir pirmos dienos vokas bei suvenyrinis lapas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama naujaisiais pašto ženklais, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

Siekiant padidinti visuomenės susirūpinimą tvariu miškininkavimu, darnia miškų plėtra ir miškų išsaugojimu 2011 metus Jungtinių Tautų generalinė asamblėja paskelbė tarptautiniais miškų metais.

Miškai žmonių gyvenime turi didelę ekonominę, ekologinę ir socialinę reikšmę. Miškai dengia apie trečdalį Žemės sausumos ir yra vieni svarbiausių biosferos elementų. Jie apsaugo dirvožemį, žmonių gyvenamas vietoves ir infrastruktūrą, reguliuoja gėlo vandens išteklius, padeda išsaugoti ir palaikyti biologinę įvairovę, sudaro galimybes poilsiui ir kt. Ypač svarbu tai, kad miškai gamina deguonį ir sulaiko atmosferos teršalus.

Augantys miškai yra anglies dioksido, kuris yra pagrindinė šiltnamio efektą sukeliančių dujų rūšis, kaupimo vieta, tačiau kertami, deginami ar kitaip naikinami miškai tampa pagrindiniu šių dujų šaltiniu.

Tai – jau dvyliktas ir tryliktas šiais metais išleisti į apyvartą pašto ženklai. Per metus Lietuvos paštas vidutiniškai išleidžia 25-30 pašto ženklų. Lietuvos paštas taip pat teikia pasiuntinių, logistikos, finansinio tarpininkavimo ir elektronines paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius