-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tauragėje išrinkta šauniausia Lietuvos močiutė – buhalterė Virginija Geštautienė iš Šilalės

Tauragės kultūros rūmuose, pirmą kartą šalyje surengti netradiciniai rinkimai „Šauniausia Lietuvos močiutė“. Konkursas nebūtų konkursas, jeigu jame nebūtų įvairių užduočių. Jų Tauragėje netrūko: močiutės sekė pasakas anūkams, dainavo lopšines, šoko valsą, deklamavo ir visaip kitaip rodė savo išmintį, eleganciją, sumanumą... Nenuskriausti liko ir anūkai – jie taip pat dalyvavo kūrybinėse užduotyse.
 Virginijai Geštautienei vėrinį sega aktorius Egidijus Stancikas
Virginijai Geštautienei vėrinį sega aktorius Egidijus Stancikas

Iš anksto atrinktos konkurse Tauragėje dalyvavo fotomeninkė Laima Geležiūtė iš Kauno, buhalterė Virginija Geštautienė iš Šilalės, chorvedė Danutė Lapienė iš Jurbarko, visuomeninio maitinimo įmonės gamybos direktorė Dalia Vyšniauskienė iš Kauno rajono ir tauragiškė, lankomosios priežiūros darbuotoja Julijona Popendikienė.

Pilna žiūrovų salė buvo sužavėta, prieš publiką bei komisiją stojusių močiučių išmoningumu, elegantiškumu, darbštumu ir puikiu humoro jausmu. Salėje netilo aplodismentai, juokas, visi dalijosi gera nuotaika ir nuoširdumu. Močiučių „fanai“ kėlė palaikančius plakatus, skandavo savo favoričių vardus, telefonais siuntė SMS žinutes, nes tokiu būdu buvo renkama publikos labiausiai pamilta močiutė. Nuotaiką skaidrino ir pertraukos metu muzikavusi grupė „Jonis“.

Komisija, vadovaujama aktoriaus Egidijaus Stanciko, – kultūros mecenatas Ramūnas Karbauskis, tauragiškė vaikų gydytoja ir poetė Iveta Skurvydienė, žurnalo „Šeimininkė“ fotografas Laimutis Brundza ir renginio organizatorius Valdas Latoža po įnirtingų diskusijų priėmė verdiktą, ką paskelbti šių metų šauniausia Lietuvos močiutė.

Linksma ir humoro nestokojanti nugalėtoja Virginija, Bilionių mėgėjų teatro aktorė, dalyvauja saviveikloje, mėgsta šokti, improvizuoti ir organizuoti renginius.

Ja tapo šilališkė V.Geštautienė, kuriai atiteko pagrindinis organizatorių įsteigtas prizas – kelionė į Romą ir Vatikaną, o ant kaklo komisijos pirmininkas E.Stancikas ir renginio organizatorius V.Latoža užkabino kretingiškio juvelyro Gražvydo Kasparavičiaus prabangius, išskirtinio dizaino gintaro karolius, specialiai kurtus šiam konkursui.

Linksma ir humoro nestokojanti nugalėtoja Virginija, Bilionių mėgėjų teatro aktorė, dalyvauja saviveikloje, mėgsta šokti, improvizuoti ir organizuoti renginius. Ji mielai klauso Gyčio Paškevičiaus atliekamų dainų, o Juozo Baltušio „Parduotos vasaros“ – knyga, kurią gali skaityti ir skaityti. Beje, šiai močiutei dar tik 45-eri.

Elegantiškiausia močiutė tapo L.Geležiūtė, o jos vaikaičiams, gyvenantiems Australijoje, atiteko Šauniausiųjų vaikaičių apdovanojimas. Fotogeniškiausia močiutė gali drąsiai vadintis jurbarkiškė D.Lapienė, pelniusi ir publikos simpatijų prizą. Darbščiausia pripažinta J.Popendikienė, išradingiausia – D.Vyšniauskienė.

Visos močiutės apdovanotos renginio rėmėjų ir organizatorių prizais. Močiutes sveikino ir dovanas teikė Seimo narys Darius Petrošius, kultūros mecenatas R.Karbauskis, Tauragės rajono savivaldybės meras Sigitas Mičiulis ir Jurbarko savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius