Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Televizorių mados vis dar sugeba nustebinti pirkėjus

Televizoriaus žiūrėjimas jau seniai daugeliui iš mūsų yra tapęs kasdieniu įpročiu. Dažnuose namuose televizorius būna įjungtas nuo ryto iki vakaro, kartais net nesvarbus televizijos turinys, svarbu pats rodymo procesas.
Samsung televizorius su SUHD ekranu
Samsung televizorius su SUHD ekranu / Scanpix nuotr.

Kai kuriems vartotojams ne itin svarbu televizoriaus kokybė ir naujumas, dalis vartotojų seka rinkos naujoves, pirkdami naują televizorių domisi ne tik ekrano raiška, garso galimybėmis, bet ir kitomis funkcijomis. Dar kita vartotojų dalis yra daug išrankesnė, besistengianti su technologijomis žengti koja kojon. Būtent juos televizorių gamintojams darosi vis sunkiau nustebinti.

Televizorių rinka kiekvienais metais stengiasi pasiūlyti kuo daugiau naujovių, stengiasi nustebinti ir sužavėti ne tik savo klientus, bet ir savo konkurentus. Nuolat kuriamos naujos technologijos, suteikiančios daugiau galimybių tobulinti vaizdo bei garso kokybę, įdiegti kuo daugiau naujų funkcijų, netgi pakeisti televizoriaus dizainą. Televizorius vartotojui turi būti patrauklus ne tik savo galimybėmis, bet ir išore.

Televizorių mados

Didieji televizorių gamintojai kiekvienais metais pristato savo vis patobulintus gaminius. Tai kas gi naujo ir madingo šiuo metu vyrauja televizorių rinkoje?

Dar visai neseniai prabangos dalyku namuose buvo laikomas televizorius, kuris turi galimybę rodyti 3D vaizdus, lenktas ekranas taip pat buvo svarbus ne tik savo funkcionalumu, bet ir dizaino prasme. Tačiau vis daugiau gamintojų jau šneka, kad tai jau „seniai“ atgyvenusios technologijos, rinkoje atsiranda eiliniam vartotojui dar sunkiai įperkamų, tačiau savo galimybėmis iš tiesų pribloškiančių televizorių.

Iš pradžių televizorių ekrano raiškai nebuvo skiriama tiek daug dėmesio, bet pastaraisiais metais, tai tapo ypač akcentuojama. Kiekvienam naujam televizoriui tapo tiesiog privaloma turėti Full HD raiškos ekraną. Kuo didesnės raiškos ekranas, tuo didesnė ir televizoriaus kaina.

Štai Samsung ir LG televizorių gamintojai vis labiau orientuojasi ne į 3D, o į naujos kartos 4K ir OLED raiškos televizorių populiarinimą.

Naujausia mada – 4K raiškos televizoriai

Kas yra toji 4K televizorių karta? Paprastai kalbant, 4K kartos televizorius turi net keturis kartus didesnės raiškos galimybes už Full HD. Kadangi vis daugiau vartotojų perka pakankamai didelės įstrižainės televizorius ir juos pastato ar kabina ant sienos didelėse patalpose, tokia vaizdo kokybės galimybė, be abejo, jiems atrodo labai patraukliai. Ypač jeigu pirkėjas turi galimybę įsirengti visą namų kino sistemą, tokia vaizdo kokybė ypač džiugina.

OLED – organiška šiesa

OLED televizoriai su organinių šviesos diodų technologija leidžia pagaminti ypač plonus televizorių ekranus, išgauti didesnį spalvų kontrastą ir gylį. Be to, OLED televizoriai pasižymi mažesnėmis elektros energijos sąnaudomis. Pagrindinis OLED televizorių gamintojas šiuo metu yra Philips kompanija.

Panasonic ir LG neseniai rinkai pasiūlė ypač įspūdingos raiškos televizorius, kuriuose sujungė 4K ir OLED technologijas. Šios technologijos naudojamos kartu, leidžia sukurti ypač ryškų, gyvą vaizdą žiūrint į televizoriaus ekraną bet kuriuo kampu. Taip pat šios kompanijos rinkai pasiūlė dar vieną naujovę – HDR technologiją, kuri integruota į 4K OLED kartos televizorius dar labiau paryškina ekrane rodomo vaizdo kontrastą ir spalvas.

Koks dydis dabar populiarus?

Ypatingai didelės raiškos televizoriai neatsiejamai diktuoja ir televizoriaus ekrano dydį. Kažkada turėti kuo didesnės ekrano įstrižainės televizorių buvo savotiškas mados reikalas. Šiuo metu naudojamos ekrano raiškos technologijos tiesiog neturėtų didelės prasmės, jeigu jos būtų naudojamos mažų įstrižainių televizoriuose. Juk būtent vaizdo ryškumu, tikroviškumu, kuris užvaldo ir tarsi į televizoriaus rodomą turinį įtraukia žiūrovą, gamintojai ir nori akcentuoti. Televizorius jau seniai tarnauja ne tik kaip informacijos perdavimo priemonė, o kaip laisvalaikio praleidimo ir naujų įspūdžių patyrimo galimybės. Didesnis ekranas, geresnė raiška ir efektai, visa tai vartotojui ir užtikrina gerai prie televizoriaus praleistą laiką.

Televizorių ekranų raiškos galimybės jau šiuo metu yra įspūdingos, bet panašu, kad gamintojai ant laurų nežada ilgai užsibūti ir ateityje tikrai suras būdų ir galimybių, kaip dar galėtų nustebinti pirkėjus. Jau pradedami pardavinėti ir 8K raiškos televizoriai, gaminami dar plonesni, sulankstomi ekranai.

Įdomu kokiomisnaujomis televizorių funkcijomis jų gamintojai stebina pirkėjus? Išmaniojo televizoriaus sąvoka, kitaip Smart TV, jau tikrai kurį laiką nieko nebestebina. Taigi, gamintojams ir vėl tenka sukti galvas kur būtų galima tobulėti. O tobulėti kur jie tikrai randa.

Smart TV, kalbant liaudiškai, reiškia interneto integravimą į televizorių. Paprastai Smart TV turi įdiegtas programėles, kuriuos veikia, kai televizorius prijungtas prie interneto ir leidžia vartotojui naudotis įvairiomis paslaugomis. Taip pat galimybę naršyti internete. Jeigu namuose yra įrengtas belaidis internetas ir televizoriuje įdiegta atitinkama DLNA funkcija, į išmanųjį televizorių galima kilnoti nuotraukas, vaizdo įrašus tiesiai iš kompiuterio, planšetės ar išmaniojo telefono.

Štai Samsung pristatė išmaniuosius televizorius, kuriais galima naudotis kaip išmaniųjų namų valdymo pultu. Šiais televizoriais galima valdyti daugybę išmaniųjų įrenginių.

Televizoriai vaiko uodus?

LG kompanija šiais metais rinką nustebinti sugalvojo itin netikėta televizoriaus funkcija. LG sukūrė televizorius, kuriuose yra integruoti specialūs ultragarso prietaisai skleidžiantys tam tikras garso bangas, kurios atbaido moskitus. Tikrai taip, būtent moskitus. Mat kompanija atsižvelgė į tai, kad šalyje yra itin opi medicinos ir higienos problema, kurią sukelia moskitų populiacija. Nuo šių kraujasiurbių sukeliamų ligų kas metai miršta šimtai tūkstančių žmonių, todėl toks sprendimas gali bent šiek tiek apsaugoti paprastus žmones nuo kenkėjų. Tiesa, šie televizoriai yra skirti tik Indijai. Kol kas...

Įdomu ką dar netolimoje ateityje sugebės mūsų televizoriai? Tačiau tikrai aišku, kad gamintojai nuolat suka galvas ir investuoja į vis naujesnes technologijas leidžiančias į televizorius ne tik integruoti kuo daugiau funkcijų, bet ir keisti dizaino galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius