Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teminis sekso parkas Kinijoje staiga žlugo

Pirmasis Kinijoje atvirai sekso temą eksploatuojantis parkas, pasipiktinus pareigūnams, buvo nugriautas dar nė neatidarytas, pirmadienį praneša vienas kinų laikraštis.
Statula prie parko įėjimo
Statula prie parko įėjimo / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Parkas Kinija

Teminiame parke „Love Land“, kuris šalies pietvakariuose esančiame Čongčingo mieste turėjo būti atidarytas spalio mėnesį, buvo parodos apie lytinio elgesio istoriją ir įvairių kultūrų požiūrį į seksą, didžiuliai anatominiai vyrų ir moterų maketai, sekso technikos studijos, praėjusią savaitę rašė „China Daily“.

Įėjimo į parką nuotraukoje buvo matyti iškaba su parko pavadinimu tarp milžiniškų moters kojų.

Tačiau tokie planai padarė gėdą Čongčingo pareigūnams ir šie  įsakė savaitgalį nugriauti parką.

Pareigūnai parką pavadino vulgariu, piktavališku ir klaidinančiu, rašoma straipsnyje. Daugelis Kinijos piliečių su šiuo požiūriu, regis, sutinka.

Internete pasirodė prieštaringų šio parko tik suaugusiesiems vertinimų – kai kas rašė, kad to jau per daug net greitą gyvenimo tempą pasirinkusiam Čongčingui, o kiti gyrė ir vadino žingsniu seksualinės laisvės link.

Parko investuotojai tvirtino, kad tais atrakcionais tik siekiama didinti supratimą apie seksą ir gerinti žmonių lytinį gyvenimą.

Parko nugriovimas atspindi prieštaringą šiuolaikinės Kinijos požiūrį į seksą: viena vertus, diskusijos apie seksualumą vertinamos su pernelyg dideliu drovumu, kita vertus, egzistuoja vos ne klinikinė prieiga prie fizinių jo aspektų.

Nors pornografija Kinijoje uždrausta, o lytinis švietimas – beveik negirdėtas dalykas, daug kur matyti sekso žaisliukų parduotuvių, o nesantuokinis seksas yra daugelio toleruojamas dalykas. Prostitucija, nors ir neteisėta, yra įprasta, kaip ir meilužių išlaikymas turtingiems verslininkams ir Komunistų partijos pareigūnams.

Iš dalies tokiu požiūriu aiškinamas rizikingas nepilnamečių seksas ir kontracepcijos neišmanymas. Kadangi viešos diskusijos šiais klausimais yra labai apribotos, palyginti nedaug žinoma ir apie seksualinį priekabiavimą bei kitokius lytinius nusikaltimus, o įstatymai ir taisyklės dėl tokių nusikaltimų Kinijoje yra ne tokie griežti kaip daugelyje kitų šalių.

Praėjusią savaitę laikraščiai rašė apie vieną Vyriausybės pareigūną, kuris atsipirko tik bauda paprasčiausiai pareiškęs, jog 13-metė, kuriai jis užmokėjo už seksą, yra nepilnametė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius