Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Toronto meras Robas Fordas ragina dekriminalizuoti marihuaną

Toronto meras Robas Fordas, kuris pripažino, kad rūkė „daug“ marihuanos ir kurį kartą Floridos policija buvo sučiupusi su suktine, ketvirtadienį paragino dekriminalizuoti marihuaną.
Marihuana
Marihuana / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šie debatai Kanadoje vyksta jau ne vienus metus“, – sakė meras Vašingtono radijo laidai „The Sports Junkies“, pranešė Kanados laikraščiai.

„Turime medicininę marihuaną, tad daug žmonių, kurie serga, ją vartoja, bet (federalinė vyriausybė) nelegalizuoja jos ar nedekriminalizuoja jos, (ir) aš nemanau, kad jie tai kada nors padarys, nebent vyriausybė pasikeistų“, – sakė R.Fordas.

Toliau jis suabejojo dabartiniu draudimu. „Kodėl jie bent jau nedekriminalizuoja jos ir nepabando gauti iš jos pajamų?“ – klausė jis.

Liberalų opozicijos lyderis Justinas Trudeau, velionio premjero Pierre'o Elliotto Trudeau vyriausiasis sūnus, taip pat siekė marihuanos dekriminalizavimo.

Šie debatai Kanadoje vyksta jau ne vienus metus.

Iki pastarojo meto vyriausybė atmesdavo jo pasiūlymus.

Tačiau teisingumo ministras Peteris MacKay praėjusį mėnesį sakė, jog vyriausybė svarsto galimybę skirti baudas už nedidelio kanapių kiekio laikymą, o ne traukti už tai baudžiamojon atsakomybėn.

R.Fordas į skandalus yra įklimpęs nuo spalio. Jis kaltinamas nederamu elgesiu ir seksualiniu priekabiavimu per virtinę išgertuvių, be to, yra prisipažinęs, kad vartojo kreką.

Jis išsaugojo mero titulą, bet Toronto miesto taryba lapkričio viduryje nubalsavo už tai, kad daug jo įgaliojimų ir pareigų būtų perduota jo pavaduotojui Normui Kelly.

Anksčiau šį mėnesį R.Fordas pradėjo savo perrinkimo kampaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius