Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas pretenduoja tapti rekordininku

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos ugniagesio gelbėtojo Aido Ardzijausko svajonė išsipildė – jam pavyko perbėgti Šiaurės Amerikos žemyną nuo vienos Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantės iki kitos. Šiąnakt Aidas finišavo Niujorke, aplenkęs laiką ir patį save. Prieš startą birželio 19 d. buvo numatyta, kad jis finišuos rugpjūčio 27 d. A. Ardzijauskas įveikė apie 5 tūkst. kilometrų.
Aido Ardzijausko kelionė per JAV
Aido Ardzijausko kelionė per JAV / asmeninio archyvo nuotr.

42 metų bėgikas siekė tapti pirmuoju lietuviu, sėkmingai įveikusiu vakarinę ir rytinę JAV pakrantes jungiančią distanciją.

Be to, A.Ardzijauskas siekė atskleisti neribotas žmogaus galimybes ir atstumą nuo Los Andželo iki Niujorko įveikti greičiau nei tai padarė 2011 m. bėgimo laimėtojas. Jeigu tai pavyko įgyvendinti, Aidas savo pavardę įrašys į Gineso rekordų knygą. Pasaulinės rekordus fiksuojančios agentūros atstovai žada fiksuoti ir įamžinti šį neeilinį Lietuvos bėgiko žygdarbį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius