Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugnies ir muzikos festivalį „Vilniaus fejerija“ pradėjo grupė „Antis“, krepšinio klubo himnas nesuskambėjo

Fejerverkų festivaliai „Vilniaus fejerija“ – Lietuvoje analogų neturintys renginiai, kurie vyksta tik kartą metuose.Nors fejerverkai ar kitokie pirotechnikos efektai yra tapę daugelio renginių akcentu ar kulminacija, tačiau tokią galybę meniškai pagal muziką atliekamų fejerverkų galima pamatyti tik šio festivalio metu.
Algirdas Kaušpėdas ir grupė "Antis"
Algirdas Kaušpėdas ir grupė "Antis" / Luko Balandžio nuotr.

Šeštadienio renginį Vilniaus „Vingio parke“ pradėjo legendinė grupė „Antis“. Apie 20.30 val., pakankamai sutemus, prasidėjo pirotechnikų komandų pasirodymai. Organizatoriai pasunkino konkurso taisykles ir leido naudoti tik geltonos, baltos ir mėlynos spalvų pirotechnikos efektus. Taip buvo siekiama visu dalyvius pasukti galvą ieškant originalių sprendimų interpretacijų.

Burtai lėmė, kad IV tarptautinio fejerverkų festivalio VILNIAUS FEJERIJA 2012 konkursinėje programoje profesionalios pirotechnikų komandos pasirodys tokia tvarka:
 
1.    ПИРОТЕХНИЧЕСКИЕ ДВОРЫ ПЕТЕРГОФА, Sankt Peterburgas, Rusija,
 2.    SUOMEN ILOTULITUS OY, Tusula, Suomija,
 3.    S-PIRO, Ščecinas, Lenkija.

Kiekvienos pirotechnikų komandos muzikinį fejerverką sudarys trys dalys: pirmojoje komandos kurs fejerverką pagal tą pačią muziką – Johann Strauss II TRITSCH-TRATSCH POLKA – ir naudos tik raudonos, baltos bei mėlynos spalvos pirotechnikos efektus. Ši rungtis žiūrovams parodys, kaip fejerverkų meistrai interpretuoja esant vienodoms sąlygoms. Antrojoje – kiekviena komanda parodys fejerverką pagal muziką, atspindinčią šalies nacionalinį savitumą, o trečiojoje – fejerverkų programa pagal laisvai pasirinktą muziką.

Nugalėtoją išrinks vertinimo komisija ir žiūrovai. Komandos bus apdovanotos specialiai šiam festivaliui sukurtais prizais. Vertinimo komisiją sudarys žinomi visuomenės ir meno veikėjai bei pirotechnikos specialistai, kurie vertins pasirodymus pagal nustatytus kriterijus. Žiūrovai už labiausiai patikusią komandą galės balsuoti siųsdami žinutes trumpuoju numeriu.

„Lietuvos ryto“ krepšinio himnas nesuskambėjo

Scenoje pasirodė ir krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ krepšininkai, kartu su sirgaliais minintys klubo 15-os metų sukaktį. Kiekvienas krepšininkas pasirašė ant metė jį į publiką. Nežinia, ar čia lėmė šaltas oras, o per mažai krepšinio fanų susirinko, tačiau Marijono Mikutavičiaus sukurtas klubo krepšinio himnas netapo vakaro hitu – fonograma vos keliolika sekundžių. Publika himno nedainavo, tad fonograma buvo nutildyta. Pasigirdo nuomonių, kad daugelis nežinojo apie tokį režisūrinį sumanymą, tad jam nespėjo nusiteikti.

PAPILDYSIME

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius