Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už alaus gėrimą rykštėmis malaizietės nebeplaks

Malaizietė, nubausta išplakimu rykštėmis už tai, kad gėrė alų, lengviau atsiduso – jos bausmė buvo pakeista, praneša BBC.
Bokalas
Bokalas / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 2 Malaizija Alus

Kartika Sari Dewi Shukarnor pripažinta kalta pagal Malaizijos islamo įstatymus ir buvo nubausta šešiais cukranendrės kirčiais. Tačiau jos šeima pranešė, kad bausmė buvo pakeista į socialinį darbą bendruomenėje.

Pirmoji malaizietei paskirta bausmė iššaukė didžiulias diskusijas. Nors gerti alkoholį musulmonams draudžia jų religiniai įstatymai, baudžiamasis persekiojimas už tai vykdomas retai.

K.Shukarnor gerianti alų buvo pagauta 2007 m. gruodį viename iš viešbučių. Apie bausmės pakeitimą moters šeimai buvo pranešta laišku.

„Sultonas nusprendė, kad nubaudimas išplakant bus pakeistas trijų savaičių socialiniu darbu vaikų namuose, pradedant balandžio 2 d.“, – AFP naujienų agentūrai sakė K.Shukarnor tėvas. – „Kartika tikėjosi būti išplakta ir tikrai nustebo dėl bausmės pakeitimo, nes ji privalės palikti savo vaikus trims savaitėms. Tačiau mes gerbiame sultono sprendimą ir jam paklusime“.

K.Shukarnor neprieštaravo jai paskirtai bausmei – išplakimui – ir prašė, kad ši bausmė būtų įvykdyta viešai. Šių metų vasarį Malaizijos netoli sostinės Kvala Lumpūros esančiame kalėjime buvo nuplakdintos kitos trys moterys už tai, kad turėjo nesantuokinių lytinių santykių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius