Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vandens turizmu labiausia traukia Zarasai

Patraukliausia Lietuvos turizmo vietose šiemet tapo Zarasų kraštas. Valstybinis turizmo departamentas jį paskelbė kaip projekto EDEN (angl. European Destinations of Excellence) „Lietuvos turizmo traukos vietovė 2010. Darnusis vandens turizmas“ nugalėtoją.
Laivas „Ryga“ Nerimi plaukioja jau ne vieną dešimtmetį.
Laivas „Ryga“ Nerimi plaukioja jau ne vieną dešimtmetį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Europos Sąjungoje šis projektas įgyvendinamas jau ketvirtus metus, Lietuva jame dalyvauja trečią kartą. Kasmet jame skiriamas dėmesys vis kitai temai ir pristatomi ją atitinkantys turizmo traukos objektai. Šiemet tai buvo vandens turizmas.

Anot l.e.p. Valstybinio turizmo departamento direktoriaus Juozo Ragucko, Lietuvai šis projektas patrauklus tuo, kad galime savo objektus pristatyti visai Europai. „Šiemet projekte dalyvavo 17 vietovių, plėtojančių vandens turizmą. Ypač mane nudžiugino, kad praėjusį ilgąjį savaitgalį Lietuvoje buvo išnuomotos visos įmanomos plaukimo priemonės (baidarės, kanojos). Tai rodo, kad toks laisvalaikio praleidimo būdas labai populiarus, tačiau taip pat lieka erdvės jį plėtoti“, – teigė J.Raguckas.

Patraukliausią vandens turizmo vietove pripažintą Zarasų kraštą pristatė Zarasų rajono turizmo informacijos centras kartu su Gražutės ir Sartų regioninių parkų direkcijos. Projektas vadinasi „Zarasų kraštas – dangaus kraštas žemėjė“.

Nedaug nuo nugalėtojų atsiliko Lazdijų raj. savivaldybės administracijos ir Lazdijų turizmo informacijos centro konkursui pristatytas projektas „Nacionalinė vandens turizmo trasa Pietų Dzūkijoje Ančios ežeru, Baltosios Ančios upe iki Nemuno“. Trečias liko Dubysos regioninio parko direkcijos projektas „Dubysa – vandens turizmo ir darnios plėtros santarvė“.

Vilnius, nors turi miestą į dvi dalis skiriančią Nerį, vandens turizmu kol kas pasigirti negali. Upe plaukioja tik keli laivai, nesutvarkytos ir pakrantės. Vienintelis naujas ir patrauklus objektas, tapęs  vilniečių ir miesto svečių traukos objektu, Ūkio ministerijos Investicijų ir eksporto departamento Turizmo politikos skyriaus vedėjos Lidijos Bajarūnienės manymu, yra paplūdimys prie Baltojo tilto, kuriame tinklinis žaidžiamas ir lietingą dieną.

Šiemet EDEN projektui savo vietoves pristatė net 30 Europos šalių. Kitąmet vertinti ketinama netradicinių ir pramoninių erdvių pritaikymą turizmui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius