-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietname neturtingas 97 metų vyras laimėjo didelį loterijos prizą

Skurdžiai gyvenantis 97 metų vietnamietis laimėjo loterijoje apie 400 tūkst. JAV dolerių, antradienį pranešė Vietnamo žiniasklaida, o ši sėkmė sukėlė šurmulį tarp vyro giminaičių, kuriems rūpi gauti dalį šio netikėtai įgyto turto.
Doleriai
Doleriai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Loterija Vietnamas

Pietiniame Ho Ši Mino mieste vienas kaimynas ir vietos pareigūnai turėjo įsikišti, kad senolis neišdalytų viso savo prizo žmonėms, kurie užplūdo jo namus, rašo laikraštis „Thanh Nien“. Pranešime nurodoma, kad likę pinigai buvo pervesti į banko sąskaitą.

„Thanh Nien“ rašo, kad Nguyen van Hetas loterijos aukso puodą laimėjo išleidęs vos 100 tūkst. dongų (apie 14 litų) ir nusipirkęs loterijos bilietą iš „pinigų laimei“, kuriuos jis gavo per Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių.

Vietname Naujųjų metų proga įprasta dovanoti nedideles pinigų sumas.  Pasak „Thanh Nien“, Nguyen nan Hetas laimėjo 7,6 mlrd. dongų (kiek daugiau nei milijoną litų). Tai milžiniška suma šalyje, kurioje vidutinės metinės vieno gyventojo pajamos tesiekia tūkstantį JAV dolerių (apie 2 500 litų).

„Mes težinome, kad jis laimėjo milijardus dongų“, – vienas Vyriausybės socialines programas įgyvendinančios organizacijos „Tėvynės frontas“ pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP. Savo vardo nepanoręs viešinti pareigūnas sakė, kad vietos valdžiai teko įsikišti ir padaryti tvarką prie senolio namų, nes prie jų susirinko didžiulė minia tikrų ir apsimetėlių vyro giminaičių, besigviešiančių pinigų.

Nguyen van Hetas ir jo serganti žmona gaudavo specialias pašalpas, nes jie gyveno žemiau skurdo ribos, sakė „Tėvynės fronto“ pareigūnas.  „Palauksime dar kelias savaites, kol jis nurims, tada paklausime, ką nori daryti su tais pinigais“, – pridūrė pareigūnas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius