-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus angelų autorius išbandė pirmąjį savo laivą

Vilniaus angelų skulptūromis išgarsėjęs menininkas Vaidas Ramoška savaitgalį vykusioje „Tūksančio laivų regatoje“ išbandė savo pirmąjį plaukiojantį kūrinį – „žaliąjį“ plaustą.
Vilniaus angelų autorius išbandė pirmąjį savo laivą.
Vilniaus angelų autorius išbandė pirmąjį savo laivą. / Organizatorių nuotr.
Temos: 3 Regata Laivas Angelas

Jam skulptorius sunaudojo 1 kubinį metrą medienos ir 1,7 tūkst. butelių, surinktų per visuotinę tvarkymosi akciją „Darom09“ bei iš šalia gyvenančio kaimyno. Žaliai nudažytas plaustas su bure, irklais ir vairu svėrė net 700 kg, teigiama pranešime spaudai.

“Tai pirmasis mano plaukiojantis kūrinys – labai jaudinausi, kaip pavyks tokią sunkenybę įnešti į vandenį ir kaip seksis plaukti. Už pagalbą regatoje esu labai dėkingas Lietuvos karo akademijos studentams, kurie šauniai pagelbėjo įkeliant ir iškeliant plaustą, kuris Nerimi būtų galėjęs nuplukdyt ir lengvąjį automobilį“, – sakė V.Ramoška.

Plausto autorius regatoje plaukė kartu su aplinkosaugai neabejingu Vilniaus mažojo teatro aktoriumi Audriumi Bružu bei jau dešimtį metų ekologija besirūpinančio prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos direktoriumi Tomu Vaišvila.

„Žaliajam plaustui“ 7 km atstumą nuo I-jo Valakupių paplūdimio iki Baltojo tilto pavyko įveikti per 1,5 val. Vyrai irklavo pakaitomis, o A.Bružas per per garsiakalbį kalbino Nėries krantus nusėdusius vilniečius ir ragino ne tik nešiukšlinti viešose vietose, bet ir namuose rūšiuoti atliekas.

Istorinėje akcijoje dalyvavęs plaustas bus pažymėtas simboline lentele ir ateityje žada dalyvauti kituose aplikosauginiuose renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius