Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija tapo viena seniausių nacijų pasaulyje

Vokietija užima antrą vietą pasaulyje pagal gyventojų, kuriems sukako 65-eri ar daugiau metų, skaičių, pirmoji vieta čia atitenka Japonijai.
Senelių namai Vokietijoje, Hamburge
Senelių namai Vokietijoje, Hamburge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijoje kas penktas žmogus yra pensininkas, o gimstamumas išlieka labai mažas, pažymi statistikai ir radijo stotis „Deutsche Welle“.

2009 metais Vokietijoje gyveno 17 mln. žmonių, kurių amžius siekė 65-erius metus ir daugiau. Tai reiškia, kad kas penktas vokietis yra pensininkas, spalio 5 dieną pareiškė Vysbadeno Federalinės statistikos žinybos vadovas Roderichas Egeleris, Berlyne pristatydamas 2011 metų statistikos metraštį.

Pensininkų skaičiumi Vokietija nusileidžia tik Japonijai. Joje gyventojų, kurių amžius 65-eri ir daugiau, sudaro 22,7 proc.

Italija šiais duomenimis beveik nenusileidžia Vokietijai. R.Egeleris pažymėjo, kad lyginant su 1950-aisiais metais, padėtis Vokietijoje ryškiai pasikeitė: tada Vokietijoje pensininkas buvo kas dešimtas žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius