Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos ministras G.Westerwelle nesiveš gyvenimo draugo į homoseksualius santykius draudžiančias šalis

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle, tapęs pirmuoju Europoje savo homoseksualumo neslepiančiu diplomatijos vadovu, trečiadienį pareiškė nesivešiantis gyvenimo draugo į oficialius vizitus šalyse, kuriuose santykiai tarp tos pačios lyties asmenų draudžiami.
Guidas Westerwelle
Guidas Westerwelle / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Santykiai

G.Westerwelle, kuris taip pat yra Vokietijos vicekancleris, žurnalui „Bunte“ sakė, kad homoseksualūs santykiai uždrausti mažiausiai 75 šalyse.

„Norime propaguoti toleranciją pasaulyje, – sakė jis, taip pat kalbėdamas ilgamečio partnerio sporto vadybininko Michaelio Mronzo vardu. – Tačiau tai nereiškia, kad norime pasiekti priešingą rezultatą veikdami neapgalvotai.“

Liberaliai Laisvųjų demokratų partijai (FDP), kuri yra kanclerės Angelos Merkel valdančiosios koalicijos partnerė, vadovaujantis G.Westerwelle pastebėjo, kad septyniose šalyse (Irane, Sudane, Jemene, Mauritanijoje, Somalyje, Nigerijoje ir Saudo Arabijoje) už homoseksualius santykius numatyta mirties bausmė.

48 metų politikas lankėsi jau dviejose iš tų šalių (Jemene ir Saudo Arabijoje) nuo pernai spalio, kai tapo Vokietijos diplomatijos vadovu, tačiau M.Mronzas kartu nevyko.

„Manau, svarbu, kad gyventume pagal savo tolerancijos standartus ir nepriimtume mažiau tolerantiškų standartų kaip savo pačių“, – pabrėžė ministras.

G.Westerwelle, kuris savo orientaciją paviešino per A.Merkel 50-ojo gimtadienio vakarėlį 2004 metais, sakė, kad homoseksualumas niekaip netrikdo diplomatinio darbo.

„Paaiškėjo, kad šie nuogąstavimai nepagrįsti, – aiškino jis. – Mano šūkis – „Elkis kaip tinkamas, jeigu tai neužgauna kitų“.

43 metų M.Mronzas sausį lydėjo G.Westerwelle kelionėje po Azijos, o kovą – po Lotynų Amerikos šalis kaip oficialus delegacijos narys.

Jų bendros kelionės nustebino daugelį Vokietijoje, tačiau labiau ne dėl homoseksualumo, o dėl kaltinimų, neva M.Mronzas per oficialias keliones siekdavo užsitikrinti naujų verslo sutarčių.

Tuo tarpu M.Mronzas neigia tvarkęs savo verslo reikalus per keliones su G.Westerwelle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius