-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaibas „pažymėjo“ karvę

Pietų Australijoje per audrą žaibas trenkė į lauke stovinčią karvę. Gyvulys išgyveno, tačiau ant jo kūno žaibas paliko šiurpą keliančią žaizdą.
Manoma, kad šios karvės kūnu perėjo žaibas.
Manoma, kad šios karvės kūnu perėjo žaibas. / Cairns.com.au nuotr.

Tokia istorija su nuotrauka pastarosiomis dienomis klaidžioja elektroniniu paštu. Laišką gavę laikraščio „Cairns Post“ žurnalistai nusprendė pasidomėti, ar tai gali būti tiesa ir ar nuotrauka nėra montažas.

Nemažai žmonių skeptiškai žiūri į šią šiurpią nuotrauką, tačiau mokslininkai teigia, kad tiek istorija, tiek nuotrauka gali būti tikros.

Australijos Jameso Cooko universiteto profesorius Jonas Nottas teigė, kad nuotraukoje matomos žaizdos atitinka žaibo tekėjimą karvės kūnu – jis galėjo įeiti pro jos priekines kojas ir, perskrodęs kūną, grįžti į žemę.

„Karvės praleidžia žaibus, nes priekinės ir galinės kojos visada yra ant žemės. Jei karvė tuo metu buvo drėgnoje vietoje, pavyzdžiui, pievoje, gali būti, kad taip nutiko. Tačiau žaibo nutrenktos karvės dažniausiai miršta“, – sakė J.Cookas. Jo teigimu, tokią teoriją pagrindžia nuotraukoje matomos žaibo paliktos žymės. „Negaliu paaiškinti, iš kur atsirado žymės ant kelių, tačiau žaizdos ant gurnelių atitinka žaibo kelią“, – teigė profesorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius