Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemas balsas – raktas į sėkmingą karjerą

Norintiems sėkmingai kilti karjeros laiptais, siūloma krūvos patarimų. Tačiau kartais užtenka labai mažai – žemo balso tembro, rašo dailymail.co.uk.
Megafonas
Megafonas / 123rf nuotr.
Temos: 1 Raktai

Duke universiteto mokslininkai nustatė, kad vyrai, turintys žemą balso tembrą, uždirba daugiau pinigų, valdo didesnes kompanijas ir sugeba ilgiau išsilaikyti darbe.

Specialistai analizavo 792 vyrų, užimančių aukštas pareigas Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) įmonėse, balsus. Pasirodo, tiems, kurių tembras žemesnis, sekasi kur kas geriau.

Nustatyta, kad vidutinis aukštas pareigas užimančio vyro valsas skamba 125.5 Hz dažniu ir jie uždirba maždaug 2.4 mln. svarų, valdydami 1.5 mlrd. svarų vertas kompanijas.

Mokslininkų teigimu, tai reiškia dominuojantį charakterį, nes žemas balsas siejamas su aukštu testosterono kiekiu. Tyrimui vadovavęs Billas Mayewas sakė, kad, nors teorijų jau yra daug, tiksliai neaišku, kodėl būtent žemas balsas yra toks vertingas.

Tiesa, dar nenustatyta, ar žemas balsas gali padėti ir moterims. Anot B. Mayewo, vyrus labiausiai traukia aukštas moteriškas tembras, nes tai siejasi su moteriškumu ir trapumu, tačiau nežinoma, ar tokios asociacijos gali padėti darbo aplinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius