-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zimbabvės kontroversiškam prezidentui Mugabei sukako 86 metai

Zimbabvės valstybinė žiniasklaida sekmadienį liaupsino šalies prezidentą Robertą Mugabe, kuriam sukako 86 metai, o užsienio reikalų ministras pasmerkė Europos šalių sprendimą pratęsti Zimbabvei paskelbtas sankcijas.
Robertas Mugabe
Robertas Mugabe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Zimbabvė

Valstybinės įmonės, religinės organizacijos ir privačios firmos išpirko ištisus valstybinės žiniasklaidos leidinių puslapius arba specialius priedus, kuriuose sveikino ir šlovino ilgametį Zimbabvės lyderį.

„Afrikos savarankiško apsisprendimo deglo nešėjas, juodaodžių savivaldos įsikūnijimas, išreiškiantis tikrąsias Afrikos vertybes, juodaodžių daugumos išsivadavimo iš kolonijinės priespaudos jungo simbolis“, – skambių epitetu nestigo dienraštyje „Sunday Mail“ išspausdintame pranešime.

R.Mugabe, kuris vadovavo Zimbabvei nuo 1980 metų, tačiau pastaruoju metu buvo vis labiau spaudžiamas pagrindinio politinio varžovo Morgano Tsvangirai, garbingą gimtadienį ketina ramiai atšvęsti su savo šeima.

Viešos prezidento gimtadienio iškilmės kitą šeštadienį vyks Zimbabvės antrajame didžiausiame Bulavajo mieste. Tikimasi, kad jose dalyvaus tūkstančiai žmonių.

„Esate gerbiamas tiek draugų, tiek priešininkų, taip pat gerai žinomas dėl savo nesulaužomų principų ir uolaus pasišventimo, taisant kolonijinių laikų skriaudas“, – sakoma parlamento pranešime.

Zimbabvės užsienio reikalų ministras Simbarashe Mumbengegwi, priklausantis artimiausių R.Mugabe bendražygių ratui, kuriam Europos Sąjunga (ES) yra paskelbusi sankcijas, prezidento gimtadienio proga paskelbtame pranešime pasmerkė Bendriją dėl sprendimo atnaujinti tas sankcijas.

„ES neteisėtų sankcijų atnaujinimas jūsų gimtadienio išvakarėse mus visus įkvepia bet kokia kaina ginti, skatinti ir saugoti (Zimbabvės) nacionalinius interesus“, – sakė ministras.

Praeitą antradienį Europos Sąjunga dar vieneriems metams pratęsė R.Mugabe ir jo bendražygiams paskelbtas sankcijas, argumentuodama, kad nebuvo pasiekta pažangos valdžios pasidalijime tarp R.Mugabe ir M.Tsvangirai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius