-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmogus, kuris žinojo viską. Apie starką

Ketvirtas įrašas. Vartojimas. Šįkart aš ne vienas. Aš rašau, o mano bičiulis Rimas padeda. Teisingiau – ne padeda, o viską gadina. Mat Rimas yra labai nekantrios natūros. Pradėjęs skaityti knygą, jis visų pirma atsiverčia paskutinį puslapį ir pasitikrina, kaip ji baigiasi. Jeigu žiūri filmą, prasuka visas vietas, kur žmonės šneka, o nesišaudo ir nesivaiko vienas kito automobiliais. Jeigu žvejoja, užtenka žuvims ignoruoti jo meškerę vos pusvalandį, ir jis jau bruzda keliauti kiton vieton.
10 geriausių kelionių po pasaulį su viskio taure
„Starkos“ skoninės ir aromatinės savybės geriausiai atsiskleidžia viskio tipo taurėje / Flickr.com

Taip ir šiandien. Aš jam noriu papasakoti, ką sužinojau apie „Starką“, o jis jau spėjo papilstyti ją į stikliukus. Aš tik spėjau prasižioti pirmajam faktui, o jis jau savo išgėrė.

Dar gerai, kad ne atšaldytą. Arba sumaišytą su visokiomis kolomis, kaip dabar mėgsta daryti jaunimėlis.

Ir tada gal supras, kad jeigu gėrime yra skoninių ir aromatinių savybių, tai reikia jomis mėgautis, o ne maukti gurkšniais, kaip kad daro tie, kurie gėrimuose randa tik vieną tikslą – apsvaigti ir užmiršti.

Nors imk ir paskleisk prieš jį obelų ir kriaušių lapų ir priversk uostyti tol, kol apsiramins. Ir tada gal supras, kad jeigu gėrime yra skoninių ir aromatinių savybių, tai reikia jomis mėgautis, o ne maukti gurkšniais, kaip kad daro tie, kurie gėrimuose randa tik vieną tikslą – apsvaigti ir užmiršti. Antra vertus, Rimo negaliu ir labai kaltinti. Iš kur jam žinoti, kad „Starkos“ skonis ir aromatas geriausiai atsiskleidžia viskio taurėse? Ir kad geriausią ją ragauti vieną ar su ledu, o ne primaišius to, kas užmuštų skonį ir kvapą.

Rimas išklauso mano monologą, pademonstruodamas tiesiog jam neįtikėtiną kantrybę ir dairosi viskio taurių. Kai jas jam atkišu, jis dar kantriau pašildo taurę delnuose, tada ima vartyti ją bandydamas įžvelgti spalvų kaitą, o po to atsargiai uodžia. Ir tada kantrybė baigiasi, jis vėl makteli iki pat dugno, o aš atimu iš jo butelį.

Kokia prasmė rašyti knygą, vargti, kurpti visokius siužeto posūkius, jeigu jis iškart atsiverčia pabaigą? Kam rašyti aktoriams dialogus, jeigu jis juos prasuks? Ir kam stengtis suteikti gėrimui skonį, jeigu tas gėrimas iškart nugarmės žemyn net nepaliesdamas jo gomurio?

Antra vertus, koks jis bebūtų, Rimas yra mano draugas. Ir kantrybės aš turiu tikrai daugiau už jį. Todėl vėl pastatau taurę, per saugų atstumą patraukiu butelį ir vėl pradedu pasakoti.

Kam skubėti, jeigu galima gurkšnoti iš lėto?  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius