Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonės patikėjo magiška Roko Bernatonio idėja – jai realizuoti surinkti 4 603 doleriai

Iš Lentvario kilęs iliuzionistas Rokas Bernatonis prieš gerą mėnesį dar nežinojo, lemta jo svajonei išsipildyti, ar ne. Tam, kad lietuvio sugalvota magijos TV laida „Magic is something you make“ virstų tikrove, minios finansavimo platformoje jo idėja patikėję žmonės turėjo paaukoti ne mažiau kaip 4321 JAV dolerį. Ryžtingo 22 metų jaunuolio pozityvumu žmonės patikėjo ir surinko kiek daugiau nei reikia – 4603 JAV dolerius, kas leis jam įgyvendinti tikslą jau birželį.
Iliuzionistas Rokas Bernatonis
Iliuzionistas Rokas Bernatonis / asmeninio arch.

Svajonė išsipildys

Nuo vaikystės magija susižavėjusio R.Bernatonio tikslas paprastas – dovanoti žmonėms šypsenas ir natūralias emocijas. Devynerius metus iliuzijos meną praktikuojantis vaikinas per pastaruosius metus spėjo surengti ne tik ne vieną įspūdingą pasirodymą Lietuvoje, bet aplankyti ir užsienį. Vaikinas iš Lentvario savo triukais žavėjo Anglijos, Olandijos, Danijos ir net Amerikos magijos mėgėjus.

Vaikinas iš Lentvario savo triukais žavėjo Anglijos, Olandijos, Danijos ir net Amerikos magijos mėgėjus.

Tuo, kad būtent šia veikla nori užsiimti visą gyvenimą, R.Bernatonis neabejojo, taigi pradėjo kurti kur kas didesnius planus. Vienas jų – sukurti TV laidą „Magic is something you make“, kurios esmė – keliauti po įvairias pasaulio šalis, stebinti magijos triukais paprastus žmones ir filmuoti natūralias ir nesuvaidintas jų emocijas.

Magas su komanda paskaičiavo, kad norint žengti pirmą žingsnį šio tikslo link reikėtų surinkti apie 8000 JAV dolerių. „Nusprendėme, kad pusę šios sumos galėtume gauti iš rėmėjų, o kitą dalį tikėjomės gauti iš minios finansavimo platformos“, – kalbėjo R.Bernatonis. Patikėję savo idėją minios teismui, iliuzionistas su komanda nenusivylė, žmonės jų idėjai paaukojo 4603 JAV dolerius.

Sulaukė palaikymo iš Lietuvos verslininkų, Čikagos lietuvių, draugų ir šiaip nepažįstamų žmonių.

Iliuzionistas džiaugėsi, kad sulaukė palaikymo iš Lietuvos verslininkų, Čikagos lietuvių, draugų ir šiaip nepažįstamų žmonių. Anot jo, nustebino tai, kad daugiau aukojama buvo ne po kelis dolerius, o po daugiau – 30, 50, o kartais net šimtais dolerių.

Svarbi kokybė

R.Bernatonis tikino, kad minios finansavimo platforma padėjo ne tik surinktomis lėšomis, bet ir informacijos sklaida. Jaunuolis net sulaukė kelių bendradarbiavimo pasiūlymų.

„Sveikindama tokią idėją į mane kreipėsi viena didžiausių Lietuvos prodiuserinių kompanijų ir pasiūlė ją įgyvendinti Lietuvoje. Tačiau mano tikslas yra šią laidą filmuoti užsienyje, anglų kalba, kad ji galėtų pasiekti platesnę auditoriją. Minėtai kompanijai tai netiko, todėl dėl bendro darbo ir nesutarėme“, – pasakojo jis.

Jaunuolį teigiamai nuteikė ir tai, kad jau atsirado jo idėjomis tikinčių verslininkų: „Šiam projektui įgyvendinti iš tiesų, mūsų skaičiavimu, reikia 8000 dolerių, per „Kickstarter“ prašėme pusės sumos, tikėdamiesi kitą dalį gauti iš rėmėjų. Džiaugiuosi, kad tokių jau atsirado. Vienas Lietuvos verslininkas žadėjo šiam tikslui paaukoti dar 2500 dolerių.“

Aistės Kirsnytės nuotr./Rokas Bernatonis
Aistės Kirsnytės nuotr./Rokas Bernatonis

Paklaustas, kam būtent bus naudojami surinkti pinigai, R.Bernatonis akcentavo geros įrangos nuomą.

„Pati kelionė brangi, didžiausią dalį šių pinigų reikės skirti geros įrangos nuomai. Apšvietimo technika, kameros – visa tai kainuoja labai brangiai. Taip pat nemaža dalis lėšų bus skirta ir postprodukcijai, t. y. montažui. Vienas iš didžiausių mano kriterijų, kad projektas būtų nufilmuotas labai kokybiškai.

Džiaugiuosi, kad prie to prisijungs ir vienas geriausių Lietuvos prodiuserių Julius Sičiūnas. Tiesa, esu labai dėkingas operatoriams, kurie dėl to, kad idėja jiems labai patiko, sutiko dirbti už simbolinį atlygį“, – atviravo vaikinas.

Paneigs gamtos dėsnius

Magijos triukai, kurie bus rodomi laidoje „Magic is something you make“, anot R.Bernatonio, buvo kuriami ne trumpą laiką ir prie to prisidėjo ne jis vienas.

„Negalvojau tų triukų vienas, man labai padėjo draugai iš Las Vegaso bei gerai žinomas Lietuvos iliuzionistas Tomas Šimkus. Pastarasis yra labai geras mano draugas ir turiu pasakyti, kad vienas geresnių triukų prodiuserių, jam labai puikiai sekasi juos kurti. Taigi dar prieš paleidžiant projektą „Kickstarter“ platformoje visus planuojamus pademonstruoti triukus jau buvome sugalvoję.“

Džiaugiuosi, kad prie to prisijungs ir vienas geriausių Lietuvos prodiuserių Julius Sičiūnas. Tiesa, esu labai dėkingas operatoriams, kurie dėl to, kad idėja jiems labai patiko, sutiko dirbti už simbolinį atlygį, – kalbėjo magas.

R.Bernatonis teigė, kad atskleisti, kokie būtent tai magijos triukai, jis negali. Juokavo, kad kitaip nebus įdomu laukti laidos.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad vienu iš triukų mes, galima sakyti, paneigsime gamtos dėsnį. Aišku, tai ne bus traukos dėsnis, su kuriuo iliuzionistai žaidžia jau seniai. Šis bus kitoks“, – sakė jis.

Iš Lentvario kilęs iliuzionistas tikino, kad populiariais turėtų tapti ir triukai su pinigais. „Žmonės iš tiesų mėgsta žiūrėti triukus, atliekamus su pinigais. Kai juos pradangini, suplėšai, padaugini ar pan. Esame sugalvoję tokių triukų, kad žmonių reakcija į juos įdomi net patiems“, – kalbėjo R.Bernatonis.

Pirmoji stotelė – Anglija

Laidos „Magic is something you make“ kelionė, tikimasi, prasidės jau birželį. R.Bernatonis su savo bendražygiais ketina aplankyti Londoną.

„Tai puikus ir šiai idėjai labai tinkantis miestas. Jame yra labai daug žmonių, ko mums ir reikia, taip pat geresnės ir filmavimo galimybės. Beje, susiradome ir Londone gyvenančių operatorių lietuvių, kurie taip pat mielai sutiko mums padėti.“

asmeninio arch. nuotr./Iliuzionistas Rokas Bernatonis
asmeninio arch. nuotr./Iliuzionistas Rokas Bernatonis

Anglijos sostinėje lietuvis su komanda ketina nufilmuoti pirmas 4 laidos serijas. „Laidos turinys iš pažiūros gali atrodyti labai paprastas. Aš rodysiu triukus Londono gatvių praeiviams, o operatoriai filmuos jų reakciją. Tačiau pagrindinis tikslas – nufilmuoti žmonių emociją slapta. Pasakyti jiems, kad filmavome jau po visko, nes matydami kameras žmonės ima elgtis nenatūraliai. O mūsų tikslas būtent ir yra pagauti tų skirtingų žmonių emocijas, reakcijas į iliuziją.“

Tiksliai pasakyti, kur „Magic is something you make“ pasuks po Londono – sunku. Anot R.Bernatonio, jis pats po Didžiosios Britanijos keliems mėnesiams vyks į JAV, nes ten turi ne vieną pasirodymą.

„Galbūt kelias TV laidos serijas pavyks nufilmuoti ir ten. Viskas remiasi, aišku, į finansines galimybes. Jei pirmosiomis serijomis susidomės užsienio prodiuserinės kompanijos, tada turėsime daugiau galimybių.“

Lietuvis teigė, kad net jei nesulauktų sėkmės iš karto – nenusimintų. „Jei nepavyktų „Magic is something you make“ laida pritraukti užsienio televizijų dėmesio iš karto, kelsime į internetą ir lauksime, kaip reaguos tada.“

Nuvykčiau į Indiją, norėčiau aplankyti ir daugelį kitų Azijos šalių. Pamatyti kitų kultūrų emocijas, požiūrį. Būtų išties labai įdomu, – atviravo R.Bernatonis.

Paklaustas, kur vyktų filmuoti laidos, jei turėtų pinigų, kiek panorėjęs, iliuzionistas paminėjo Indiją.

„Nuvykčiau į Indiją, norėčiau aplankyti ir daugelį kitų Azijos šalių. Pamatyti kitų kultūrų emocijas, požiūrį. Būtų išties labai įdomu“, – kalbėjo R.Bernatonis.

Garsinti šalį

R.Bernatonis neabejojo, kad iliuzijos menas – jo mėgstamiausia veikla – padės jam įgyvendinti visus svarbiausius jo siekius.

„Visų pirma, noriu kuo daugiau žmonių priversti nusišypsoti. Leisti jiems sugrįžti į vaikystę, patikėti magija. Patirti tą nesuvaidintą jausmą, kurį pats labai puikiai pamenu iš vaikystės“, – kalbėjo vaikinas.

22 metų iliuzionistas vardino ir kur kas ambicingesnius siekius: „Noriu tapti gerai žinomu iliuzionistu, įrašyti Lietuvos vardą į iliuzijos meno istoriją. Kad magija besidomintys žmonės žinotų, kad yra toks iliuzionistas iš Lietuvos.“

Paklaustas, kokie artimiausi planai, be laidos „Magic is something you make“, sukasi jaunuolio galvoje, šis atsakė, kad labai norėtų padirbėti kruize. „Šiemet, be TV laidos, dar norėčiau bent kelias savaites rengti pasirodymus kruizo teatre“, – vylėsi R.Bernatonis, prasitaręs, jog po truputį juda ir pastarojo tikslo link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius