-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistų dienos: kaip lenktyniauja žiniasklaida?

Žiniasklaida niekada nestovi vietoje, tad šiemet 26-osiose žurnalistų dienose Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos studentai bandys atsakyti į klausimą, kaip gi žiniasklaida lenktyniauja. Lenktynių dvasią įpūs vienas iš Lietuvoje labiausiai patyrusių Dakaro ralio lenktynininkų Antanas Juknevičius, oficialus „leŽuDi‘17“ renginio ambasadorius.
Kompiuteris
Kompiuteris / 123rf.com

Šiemet gegužės 2-5 dienomis vyksiančios žurnalistų dienos – kasmetinis renginys, organizuojamas minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Kiekvienais metais studentai siekia aptarti vis kitokį žurnalistikos aspektą, o „leŽuDi‘17“ pasirinkta žurnalistikos kaip lenktyninkės metafora.

Per keturias dienas bus aptarta, kodėl blogos naujienos pirmauja bei ar iš tiesų žurnalistai nulemia, kas rytoj bus svarstoma Seime. Bus bandoma atsakyti, kaip žiniasklaidos atstovai formuoja visuomenės nuomonę „Facebook“ socialiniame tinkle ir kodėl vyksta medijų tarpusavio maišymasis: kodėl radijas filmuojamas, interneto portalai turi televizijas, o per televiziją skaitomi laikraščiai.

Nebus pamiršta ir apie kitus, tradicija tapusius „leŽuDi“ renginius – protų mūšį, krepšinio ir futbolo rungtynes bei universiteto bendruomenę suburiančią popietę, kurios metu žodį tars dėstytojai ir rėmėjai, bus apdovanojami rengto rašinių ir nuotraukų konkurso moksleiviams nugalėtojai, klausytojus džiugins muzikinė programa.

Diskusijose dalyvaus tokie žinomi žurnalistai kaip Paulius Gritėnas, Eglė Samoškaitė, Liepa Želnienė, Šarūnas Černiauskas, Aurimas Perednis, Rūta Kupetytė ir kt. Prisijungs politologė Rūta Urbonaitė, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, „Socialaus Marketingo“ projektų skyriaus vadovė Simona Vilkaitė, psichologas Antanas Mockus ir kitų sričių specialistai, kurie pasidalins savo įžvalgomis.

Daugiau informacijos, tikslią renginio programą, vietas ir laikus rasite „leŽuDi“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius