-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dangaus restoranas „Dinner in the Sky“ grįžta į Vilnių

Visame pasaulyje išgarsėjęs dangaus restoranas „Dinner in the Sky“ savo sezoną pradės Vilniuje – čia jis lankysis gegužės 28 – birželio 1 d. Šiemet išskirtinius vizualinius ir gurmaniškus įspūdžius siūlantis restoranas Vilniaus savivaldybės dėka vėl įsikurs Vilniaus Rotušės aikštėje, tačiau šįkart tik 5 dienoms.
Aiste Krasuckaitė, Giedrius Paulauskas, Monika Račiūnaitė
Aiste Krasuckaitė, Giedrius Paulauskas, Monika Račiūnaitė / Luko Balandžio nuotr.
Temos: 1 Kempinski

Šiemet pietus ir vakarienes vilniečiams ir miesto svečiams ruoš garsaus prancūzų restorano „La Gernouillèrie“ virtuvės šefas ir savininkas Alexandre Gauthier, Vilniaus „Kempinski“ restorano „Telegrafas“ šefas Ciaran Ganty, tarp jaunųjų Baltijos šalių šefų išskiriamas Mihkel Heinmets, vadovaujantis prabangiems restoranams – „Degustare“ Rygoje ir „Wiegand“ Taline, bei vienintelio Vilniuje specializuoto žuvies ir jūros gėrybių restorano „Žuvinė“ šefas Algirdas Gečas.

La Madelaine-sous-Montreuil miestelyje, Prancūzijos šiaurėje įsikūrusio restorano „La Gernouillèrie“ vairą  34 metų A.Gauthier iš tėvo perėmė 2003 m. ir jau 2008 m. sugrąžino jam „Michelin“ žvaigždutę. Šiandien restorano šefas priskiriamas naujajai Prancūzijos kulinarijos kartai. Tačiau šį pripažinimą nulėmė ne novatoriškumas, o produktų grynumo garbinimas, dėl kurio A.Gauthier laikomas ne koncepualistu, o sensualistu. 2012 m. geriausių restoranų 50ukas (50 Best Restaurants) „La Gernouillèrie“ išskyrė kaip „tą, kurį verta stebėti“, t.y. potencialų pretendentą gauti prestižinį įvertinimą.

Praėjusį rudenį Vilniuje atidaryto restorano „Kempinski Hotel Cathedral Square“ virtuvės šefas Ciaran Gantly, daugiau nei 12 metų dirbo prabangių 4-5 žvaigždučių viešbučių tinkluose (Miunchene, Ciuriche, Tbilisyje, Maskvoje, Dubline, Aukštuosiuose Tatruose) ir yra vaišinęs ne vieną įžymybę, tarp kurių – Bilas Klintonas, Michailas Gorbačiovas, Helmutas Kohlis, Monako princas Albertas II, Stingas, Maiklas Džeksonas, Tina Turner ir kiti. C.Gantly europietiškos virtuvės pagrindus inovatyviai jungia su vietiniais produktais, ypač didelį dėmesį skirdamas sezoniniams ir šviežiems ingredientams. Daugiausiai gamindamas europietiškos virtuvės patiekalus, „Kempinski“ restorano Vilniuje šefas nepamiršta ir lietuviškų skonių bei gimtosios Airijos patiekalų.

Mikhel Heinmets, patirties sėmęsis įvairių šalių restoranuose ir iš garsiausių pasaulio virtuvės šefų, įvertintų „Michelin“ žvaigždutėmis, jau daugiau nei metus vadovauja restoranui Estijoje. Šiemet jis stojo ir prie Latvijos restorano „Degustare“ virtuvės vairo. Nuolat tobulėti siekiantis jaunas šefas, pasitelkdamas smulkiausius niuansus, gerą maistą sugeba paversti tiesiog puikiu ir sako, kad jo tikslas išmokyti kiekvieną suprasti ir vertinti kokybišką maistą.

Pasak „Dinner in the Sky“ turą organizuojančios bendrovės „Skyworld Service OÜ” vadovo Risto Meigas, dangaus restoranas suteiks puikią galimybę norintiems pažymėti ypatingą progą, surengti išskirtinį susitikimą arba tiesiog pasimėgauti aukščiausio lygio maistu netikėtoje aplinkoje. „Norintiems tai padaryti, reikėtų pasirūpinti išankstine rezervacija, nes šiemet planuojama mažiau pakilimų nei pernai, kuomet visos vietos buvo išpirktos. Be to, šia išskirtine pramoga labai domisi į Vilnių atvykstantys baltarusiai, kurie savo šalyje tokios galimybės neturi“, – sako R.Meigas.

Jo teigimu, pernai, kuomet “Dinner in the Sky” virtuvei vadovavo švedas Björn Frantzen iš „Frantzen/Lindeberg“, suomis Samuli Virgentius iš „Postres“  ir Aldona Gečienė iš „California Gourmet“, populiariausi buvo priešpiečiai ir pakilimas su šampanu – juos vilniečiai išpirko pirmiausia. Trumpiausias pakilimas su „Mumm“ šampanu, trunkantis apie 20 min, kaip ir pernai, kainuoja apie 100 Lt, o valandos trukmės vakarienė iš keturių patiekalų, su priderintu aperityvu, vynu ir stipriaisiais gėrimais – apie 340 Lt. Individualus renginys, rezervuojant visas vietas ir gaunant papildomų verslo klientams aktualių paslaugų, kainuoja nuo 5180 Lt.

Originalios koncepcijos „Dinner in the Sky“ restoranas – tai speciali 22 vietų platforma su stalu ir kėdėmis, kurią kranas pakelia į 50 m aukštį. Kartu su svečiais kyla ir virtuvės šefas, kuris, patiekdamas patiekalus, betarpiškai bendrauja su svečiais. Dangaus restoraną „Dinner in the Sky“ amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas. Informacija apie rezervacijas teikiama: info@dinnerinthesky.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius