-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į muzikos festivalį „Velnio akmuo“ atvyksta „Benediction“

Kas sieja filosofą Friedrich Nietzsche, serijinį žudiką Adolfo Constanzo ir rašytoją Hubert Selby? Tai asmenys, kurie įkvepia Death metalo veteranus iš Jungtinės Karalystės „Benediction“, pasirodysiančius muzikos festivalyje „Velnio akmuo”, vyksiančiame Anykščiuose liepos 15–17 dienomis. Pirmą kartą Lietuvoje pasirodysianti istorinė britų grupė, stovėjusi prie žanro ištakų, ir įkvėpusi jau ne vieną sunkiosios muzikos kartą, nudžiugins ne tik jau dvidešimt metų jų laukiančių ištikimų gerbėjų minią, bet ir pirmąkart kietas dainas išgirsiančius festivalio lankytojus.
Grupė „Benediction“
Grupė „Benediction“ / „ALT events“ nuotr.
Temos: 1 „Devilstone“

Išvertus iš anglų kalbos, žodis „benediction“ reiškia „palaiminimą“. Tačiau akivaizdu, kad „Benediction“ su religija neturi nieko bendra. Apie tai byloja ir grupės kuriamos muzikos brutalumas, ir dainų tekstai, kuriuose kalbama apie destrukciją, įniršį, bei serijinius žudikus. „Benediction“ muzika pakankamai paprasta, tiesmuka, veržli ir dinamiška, kad įsuktų į nesustabdomo veiksmo sūkurį, tačiau ir užtektinai reikli, skirta ne vien foninei nuotaikai sukurti.

„Benediction“ 1989-aisiais susibūrė industriniame Anglijos mieste Birminghame, kuris sunkiosios muzikos pasauliui išugdė ir dar keletą pasauliniu mastu pripažintų kolektyvų, kaip „Anaal Nathrakh“, „Napalm Death“ bei „Black Sabbath“. Iki šiol  „Benediction“ yra išleidę septynis albumus, kuriuose nuosekliai, bet ne konservatyviai plėtoja tradicinio trankaus Death metalo tradicijas. Viena įtakingiausių sunkiosios muzikos leidyklų pasaulyje, „Nuclear Blast Records“, smarkiai prisidėjusi prie Death metalo muzikos populiarinimo nuo pat jo atsiradimo pačioje aštuoniasdešimtųjų pabaigoje, neslepia, kad iš gausybės jų atstovaujamų grupių „Benediction“ yra viena sėkmingiausių, galinti pasigirti ir itin plačia koncertinių turų geografija, ir šimtatūkstantiniu parduotų albumų kopijų skaičiumi.  1990–1994 metais „Benediction“ įgijo tarptautinį pripažinimą su tokiais kertiniais albumais kaip „Subconscious Terror“, „The Grand Leveller“ bei „Transcend The Rubicon“, ir turavo su ekstremaliosios muzikos grandais „Carcass“, „Bolt Thrower“, „Dismember“, „Asphyx“

Dabartinėje „Benediction“ sudėtyje – profesionalūs ir pripažinti muzikantai, turintys didelę sceninę patirtį. Dar „šviežias“ grupės vokalistas Dave Hunt dalyvauja tokiuose projektuose kaip „Anaal Nathrakh“ ir „Mistress“, o Nick Barker, dažnai vadinamas būgnininku-genijumi, savo vardą metalo šlovės muziejuje įrašė pamatiniais „Cradle of Filth“ ir „Dimmu Borgir“ diskais.

Naujausiame „Benediction“ darbe „Killing Music“, brandintame septynerius metus, kai kurie muzikos kritikai įžvelgia ir Crust/Punk žanrų įtakos, tačiau albume nutolta nuo Death metalo stilistikos. Kaip teigia patys muzikantai, „Killing Music“ dėmesys dar labiau telkiamas ties agresyviu skambesiu.

„Benediction“ puikiai žinomi ne tik dėl legendinio statuso, bet ir dėl nepriekaištingai kokybiškų ir energingų „gyvų“ pasirodymų, nevengiantys atlikti tiek naujausių, tiek ir jau Death metalo klasika tapusių savo kūrinių.

Daugiau informacijos apie festivalį: www.devilstone.net

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius