Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naują sezoną pirmąsyk kartu pradeda visi trijų Baltijos šalių kempingai

Daugiau kaip 60 kempingų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje kartu pradeda sezoną, pirmą kartą visose trijose šalyse pakviesdami turistus į „Baltijos kempingų dienas“. Ta proga visuose Lietuvos kempinguose šį savaitgalį apsinakvoti galima perpus pigiau.
Kempingai
Kempingai

Lietuvos kempingų asociacijos (LKA) prezidentas Vygandas Lazauskas teigė, kad nebuvo lengva  susitarti, jog visi kempingai priimtų turistus pigiau ir jiems už dvi nakvynes būtų skaičiuojama tik vienos nakvynės kaina.

„Tikimės, kad tokia trečią gegužės savaitgalį rengiama akcija taps tradicine, o kempingai tam rengsis iš anksto ir pateiks daugiau pasiūlymų sezono atidarymui“, – sakė V.Lazauskas.

Dalis Lietuvos kempingų malonių staigmenų keliautojams parengė ir šį savaitgalį. Jurbarko rajone esantis „Medaus slėnis“ siūlys degustuoti medaus, dovanos medų apsistojusiems ilgesniam laikui.

Šiaulių rajone įsikūrusiame „Kurtuvėnų“ kempinge poilsiautojams šeštadienį rengiama nemokama naktinė ekskursiją po apylinkes, aplankant piliakalnį, kapines, dvaro sodybą, bažnyčios rūsius. Sekmadienį Kurtuvėnuose nuo pat ryto šurmuliuos turgus, gros Šiaulių muzikos mokyklos moksleiviai, bus atidarytas „Kurtuvos turgelis”, dviračių takas.

Kaune, Lampėdžiuose įsikūrusiame kempinge „Kaunas Campinn“ poilsiautojams pirtis kainuos 10 litų, neribojant laiko, o baidarės bus nuomojamos perpus pigiau. Vilkaviškio rajone, prie Vištyčio ežero veikiančioje  stovyklavietėje „Pušelė“ visos paslaugos kainuos 40 proc. pigiau.

Lietuvos kempinguose apie 40 proc. keliautojų yra iš užsienio. Pernai daugiausia poilsiautojų atvyko iš Vokietijos (30 proc. visų atvykusiųjų), Prancūzijos (10 proc.), Olandijos (9 proc.),  Italijos (8 proc.),  Lenkijos (7 proc.), Suomijos (5 proc.), buvo apsistoję ir turistų iš Japonijos, Australijos, Naujosios Zelandijos. Iš viso sulaukta turistų iš 50 šalių.

Lietuvos kempinguose apie 40 proc. keliautojų yra iš užsienio. Pernai daugiausia poilsiautojų atvyko iš Vokietijos (30 proc. visų atvykusiųjų), Prancūzijos (10 proc.), Olandijos (9 proc.),  Italijos (8 proc.),  Lenkijos (7 proc.), Suomijos (5 proc.), buvo apsistoję ir turistų iš Japonijos, Australijos, Naujosios Zelandijos. Iš viso sulaukta turistų iš 50 šalių.

Viso per 2013 metų sezoną LKA kempinguose buvo suteikta apie 87 tūkst. nakvynių ir priimta apie 54 tūkst. turistų, o tai yra 5 proc. daugiau nei 2012 metais. Dauguma keliautojų Lietuvos kempinguose apsistoja 1-2 naktimis, per dvi dienas spėdami apžiūrėti šalia esantį miestą, lankytinas vietas.

„Kartais išgirstu nuomonę, kad kempingai skirti tik keliautojams su savo turistiniais nameliais. Iš tiesų kempinguose galima apsistoti ne tik su turistiniais nameliais, bet ir apsigyventi savo palapinėse bei stacionariuose nameliuose“, – pažymėjo V.Lazauskas.

LKA vadovas pastebi, kad kempinguose galima savo autonamelį ar turistinę priekabą įkurdinti mėnesiui ar visam sezonui ir naudotis kempingu kaip vasaros poilsio ar savaitgalių vieta. „Toks atostogų būdas populiarus užsienyje, tačiau lietuviai dar neįpratę taip atostogauti, todėl neišnaudojama galimybė susikurti vasaros rezidenciją patikusioje vietoje. Tam reikalinga sava turistinė priekaba, bet juk perkant butus, vasarnamius poilsiui prisirišama prie vienos vietos, reikalingos kur kas didesnės investicijos, reikalimga priežiūra ir patiriamos išlaidos ne sezono metu. Turistinė priekaba ar kilnojamas namelis kainuoja pigiau. Pavyzdžiui, „Vitrūnos“ stovyklavietėje ant Dusios ežero kranto dalis autonamelių jau dabar įsikuria keletui mėnesių ir ilgiau. Tai yra kempingų ateitis“, – sakė V.Lazauskas.

Turistai kempinguose ne tik nakvoja, bet ir naudojasi kitomis paslaugoms: jodinėja žirgais, dalyvauja baidarių žygiuose, buriuoja, susipažįsta su miestais, žaidžia teniso turnyruose, dalyvauja kulinarinio paveldo edukacinėse programose, naudojasi lauko aikštynais, vaikų žaidimo aikštelėmis.

Vidutinė nakvynės kaina kempinge apsistojant trumpam laikui yra 65 litai, kai du žmonės apsistoja savo turistiniame namelyje. Nakvynės kempinge lieka ir ateityje bus pigiausias nakvynės būdas.

LKA šiuo metu vienija 22 kempingus ir stovyklavietes, jie užima apie 80 hektarų teritoriją. Kempinguose yra 120 namelių, 120 kambarių pastatuose, 700 aikštelių. Vienu metu šiuose kempinguose gali nakvoti 2900 žmonių. Savarankiškai veikiančių kempingų ir stovyklaviečių suskaičiuoti turbūt neįmanoma, nes dalis jų veikia nelegaliai.

„Dalis poilsiautojų nežino, kad apsistojus valstybės saugomose teritorijose kempingui nepritaikytose vietose gali tekti skaudžiai sumokėti: už tai gresia iki 2000 litų bauda. Nemažai nelegalių kempingų bei stovyklaviečių ir veikia saugomose teritorijose. Jie gadina visą šios nakvynės rūšies įvaizdį, ypač užsieniečių akyse“, – teigė V. Lazauskas.

LKA žiniomis šiuo metu nauji kempingai statomi Biržuose, Pasvalyje, Marijampolėje, Palangoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius