Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Onslaught“ – senieji „trešeriai“ grįžta su trenksmu!

Nors tikrasis pavasaris mus aplanko balandį, iš vakarų jau juntamas jo kvapas. Taigi pats laikas balandžio 11-ąją apibraukti kalendoriuje juodu ratu. Tądien Vilnių „niokos“ sunkiosios artilerijos antpuolis, kurį vykdys trys komandos – vokiečiai „Debauchery“ bei „Suidakra“ ir britai „Onslaught“. Ratas turi būti riebus, kaip pirmoji „Onslaught“ raidė, nes čia pristatome grupę, kuri tą sunkų pirmadienį suleis pagrindinę, „mirtiną“ sunkiosios muzikos dozę, mesdama iššūkį: tegyvuoja thrash metalas!
Grupė „Onslaught“
Grupė „Onslaught“ / „Relax Live!“ nuotr.

 

Grįžkime į 1982-1983 m. thrash metalo stiliaus, žymiai smarkesnio ir aršesnio nei tradicinis heavy metalas ar pankrokas, klestėjimo pradžios laikus. Tada Bristolio spaustuvėje kartu dirbę gitaristas Nige'as Rockettas ir būgnininkas Steve'as Grice'as įkūrė grupę, kurios kūryba vis dar buvo veikiama antrosios kartos hard-core punk stiliaus. Prie jų prisijungė vokalistas Jase'as Pope'as ir bosistas Paulas Hillas. Nors pirmasis albumas „Power From Hell“ dar dvelkė anarchija, naujo skambesio paieškos vaikinus galiausiai nuvedė prie metalo.

1986 m. atėjus vokalistui Sy Keeleriui, pasirašyta leidybinė sutartis su „Music For Nations Rec.“ ir išleistas naująjį grupės veidą atspindėjęs diskas „The Force“. Jis palankiai sutiktas ir klausytojų auditorijos, ir kritikų, todėl „Onslaught“ nusitaikė tiesiai į pagrindinį thrash metalo ešeloną. Tais metais žymiajame „Dynamo“ festivalyje Eindhovene grupė sugrojo pašėlusį šou daugiau negu 8000 thrash metalo gerbėjų. Deja, po trejų metų pasirodęs naujas tvarinys „In Search Of Sanity“ („London Rec.“, 1989), kuris buvo labai gerai parduodamas, reiškė greitą grupės egzistavimo pabaigą. 1991 m. komanda išsiskirstė, nes jos muzikos skambesys susilaukė tokių epitetų, kaip „per daug nušlifuotas“ ir pan.

Stojo net 13 metų trukusi tyla. Ir štai 2004 m. spalį grupės įkūrėjai sužino, kad be jų žinios perleistas debiutinis albumas. Tuomet nuspręsta, kad „Onslaught“ kūryba vėl tapo aktuali. 2005-ųjų lapkritį kūrinyje „Let There Be Death“ vėl suskambo Sy Keelero balsas, ir tai reiškė, kad „Onslaught“ sugrįžta! Iš karto pasirašyta sutartis su „Candlelight Rec.“ ir 2007 m. išleistas ketvirtas albumas „Killing Peace“, prie prodiuserio vairo stojus žymiajam Andy Sneapui („Exodus“, „Arch Enemy“, „Accept“ 2010 m. albumas). Grupė sugrįžo su trenksmu, nepraradusi pirmykštės energijos, dinamikos ir jėgos savo muzikoje. Kelerius metus vyručiai rengė ilgus turus Didžiojoje Britanijoje ir žemyninėje Europoje, skleisdami seniems ir naujiems savo gerbėjams užgrūdintą gerą „trešiuką“. Ir nors kai kurių dainų pavadinimai, kaip „Let There Be Death“ (Tebūnie mirtis) ar dar labiau provokuojantis pavadinimas „Spitting Blood In The Face Of God“ (Kruvinas spjūvis Dievui į veidą) gali šokiruoti, visa tai yra tik kūrybinės išraiškos priemonės, kurios kiekvienai grupei savitos, ypač kalbant apie sunkiosios muzikos atlikėjus.

Dalyvaudami svarbiausiuose Didžiosios Britanijos sunkiosios muzikos festivaliuose, vieno kurių metu įrašytas koncertinis diskas „Live Damnation“, „Onslaught“ pribrendo naujam studijiniam albumui „Sounds Of Violence“. Jis buvo įrašinėjamas „Hansen’s Studios“ Danijoje bei Velse, ir jau pasirodė šių metų sausio 28 d. (leidėjai „AFM Rec.“). Nige Rockettas sako: „Mes labai jaudinamės, po tiek laiko pagaliau pristatydami naujas kompozicijas. Titulinė daina „The Sound of Violence“ tvirtai reprezentuoja visą albumą, be to, tai – tikras seno, „old-school“ thrash metalo pavyzdys“. Greitas, piktas, pritrenkiantis. O pirmasis singlas, kuris yra kultinio kūrinio „Bomber“ koveris (klasikinis variantas, sukurtas trijulės Kilmister/Clarke/Taylor iš „Motorhead“), neabejotinai sukels tikrą sprogimą jūsų galvose! Jame, be kita ko, girdime Philą Campbellą (iš „Motörhead“) ir Tomą Angelripperį (iš „Sodom“)“.

Po gausių narių pasikeitimų „Onslaught“ gretose, kurie vyko visais grupės veiklos periodais, šiandieninė grupės sudėtis yra tokia: Sy Keeleris – vokalas, Nige Rockettas – gitara, Andy Rosser-Davies – gitara, Jeffas Williamsas – boso gitara ir Steve Grice – būgnai. Tapkite legendinės komandos sugrįžimo liudininkais Vilniuje jau balandžio 11 d. klube „New York“, kartu su „Suidakra“ ir „Debauchery“! Karius šiam mūšiui registruoja „Tiketa“ visose kasose ir www.tiketa.lt.

„Onslaught“ diskografija: Power From Hell (1985), The Force (1986), In Search of Sanity (1989), Killing Peace (2007), Shadow of Death (2008), compilation of early demos Live Damnation (2009), live Sounds Of Violence (2011).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius