Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugsėjo 1-ąją Vilniuje – daug įvairiausios muzikos visiems skoniams

Pažymėti vasaros pabaigą ir naujų mokslų metų pradžią Vilniuje kviečia įvairūs renginiai. Moksleiviai ir studentai progą pašėlti pagal mėgstamų atlikėjų muziką gaus Vingio parke net 8 valandas truksiančiame koncerte, krepšinio ir hiphopo muzikos gerbėjai linksminsis Menų fabrike „Loftas“, o kultūros išsiilgę laiką leis „čiurlioniškame“ koncerte ir spektaklyje „Dezdemona“.
„Skamp“
„Skamp“ / Andrėjaus Motorichevo nuotr.

Muzikali rugsėjo 1-oji Vingio parke

Kaip ir praėjusiais metais, vilniečiai paminėti mokslo metų pradžią kviečiami sostinės Vingio parke paminėti kitaip. Renginyje bus galima išvysti tris skirtingų muzikos stilių scenas.

Vakarą pradės specialią „Rugsėjo 1-osios“ jaunimo grupių atranką nugalėję jaunieji atlikėjai „Kazam!“, „Alive Way“ ir „Days of Eclipse“. Iš karto po jų Didžiojoje scenoje bus galima išvysti Vaidą Baumilą su grupe, energingąjį „Saulės Kliošą“, geros nuotaikos pranašus „Skamp“ ir abejingų nepaliekantį „G&G Sindikatą“. Dar viena vakaro naujiena – specialus Jurgos Šeduikytės pasirodymas – pirmasis jos naujojo muzikinio spektaklio „MetroNomes“ pristatymas plačiajai auditorijai.

Elektroninės muzikos mylėtojus DJ scenoje linksmins „Silence family“ narys Vidis, Virus J, „Soulhoppers“ atstovai Andy Lau bei Jazzyvile, drum’n’bass skleidėjai „Amenų Broliai“, o pabaigoje pasirodys Metal on Metal komanda. Tuo metu roko scenoje išvysime geriausius sunkiosios muzikos atstovus – „Katedrą“, „Mandragorą“, „Obtest“ ir kitus.

Svečiams snausti neleis daugybė kultūros, meno ir socialinių projektų, įsikūrusių koncertų teritorijose. Vilniuje susirinkę žiūrovai galės tapti neatlygintinais Nacionalinio kraujo centro donorais, išbandyti jėgas kartu su profesionalais kendo arba jogos treniruotėse, specialiose turistų klubo trasose ar tiesiog sužinoti daugiau apie savanorystės galimybes Lietuvoje ir užsienyje.

Išsaugoję renginio bilietą žiūrovai dvi dienas galės nemokamai lankytis įvairiuose Vilniaus bei Klaipėdos krašto muziejuose, meno galerijose, botanikos soduose ir įvairiose ekskursijose.

Bilieto kaina: nuo 15 Lt.
Renginio trukmė: 8 val.
Durys atidaromos: 17.00 val.
Vaikai nemokamai įleidžiami iki 7 m.

„G&G Sindikatas“ kviečia grįžti į mokyklą

Rugsėjo 1-ąją Menų fabrikas „Loftas“ pasitiks su tikru energijos užtaisu – tą vakarą  sceną okupuos seni ir patikrinti lietuviško hiphopo meistrai - „G&G Sindikatas, „Dee & Kamy“, „Messiah goes Mad Orchestra“ bei Dj Mamania*.

Ne kartą pripažintas ištikimiausiu hiphopo muzikos propaguotoju Lietuvoje, DJ Mamania ketvirtadienį ant kojų pakels ir visus krepšinio fanus.

„Dee & Kamy“ – jaunoji Lietuvos hiphopo viltis, jau užsitikrinusi pripažinimą ir tarp repo mėgėjų, ir tarp hiphopo scenos vilkų.

„Messiah goes Mad Orchestra“ – filologas hiphopo scenoje, į sceną užlipsiantis su ištisu repo orkestru.

Kas nors kartą yra buvęs „G&G Sindikato“ koncerte, tas žino, kad šie vyrukai išjudina visus – rankos į viršų, marškinėliai virš galvų ir visi linguoja hiphopo ritmu.

Bilieto kaina:20 Lt.
Durys atidaromos: 22.00 val.
*Visi, žiūrėję krepšinio rungtynes, ir įėję į „Loftą“ iki 22val., gali likti ir naktinėje programoje nemokamai. 

„Čiurlioniškas“ koncertas S.Daukanto aikštėje

Ketvirtadienio vakarą S.Daukanto aikštėje įvyks šventė „Beauštanti aušrelė su Čiurlioniu“. Šis renginys – duoklė M.K.Čiurlionio metams, kuriuos UNESCO paskelbė visame pasaulyje minėtinais.

Puoselėjant dvimiesčio idėją, didelį „čiurlionišką“ koncertą surengs Kauno miesto simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, solistai Jovita Vaškevičiūtė, Evelina Sašenko, Vaidas Vyšniauskas, Laimonas Pautienius, saksofonininkas Petras Vyšniauskas, „Dainų dainelės“ konkursų laureatai bei kiti jaunieji atlikėjai.

Pagal tradiciją šventėje sveikinimo žodį tars LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. Mokslo metų pradžią skelbs Švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius.

Renginį remia Lietuvos muzikų rėmimo fondas, renginį globoja Švietimo ir mokslo ministerija, Kultūros ministerija ir sostinės savivaldybė.

Renginio pradžia: 18.45 val.

Dramatiškos aistros baleto spektaklyje

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras rugsėjo 1-ąją pasitikti kviečia su spektakliu „Dezdemona“.

Šiuolaikiškas, emocionalus ir intelektualus spektaklis, sukurtas jauno choreografo Kirillo Simonovo ir kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo. Tai – jau trečiasis Vilniaus festivalio užsakymu pastatytas nacionalinis veikalas. A.Šenderovo muzika, įkvėpta Shakespeare'o dramos aistrų, spalvinga, bet taupia instrumentuote kuria mistinę spektaklio atmosferą, vyksmą apgaubia paslapties šydu, baletui suteikia ypatingo šarmo.

Laisvai interpretuodamas populiarią įvairiausiomis teatro priemonėmis jau keletą šimtų metų perteikiamą W.Shakespeare'o tragediją, jaunas choreografas sutiko su kompozitoriaus A.Šenderovo ir naujojo baleto prodiuserių sumanymu spektaklyje visų pirma akcentuoti Dezdemonos paveikslą – juo labiau kad nacionalinė baleto trupė turi kaip niekas kitas tinkamą kandidatūrą šiam vaidmeniui - primabaleriną Eglę Špokaitę.

Spektaklį traktuodamas kaip sapną, choreografas ir režisierius jį konstruoja kaip plastiškai intensyvių, tačiau siužetiniais ir prasminiais ryšiais nebūtinai susijusių epizodų kaleidoskopą. Tai jau pažįstamas šiuolaikinio baleto dramaturgijos sprendimas, šiuo atveju save visiškai pateisinęs ir padėjęs sukurti pakankamai patrauklų dviejų dalių choreografinį reginį.

Pjesės autorius: A.Šenderovas. Režisierius: Emilas Kapeliušas (Rusija) Vaidina: E.Špokaitė, Martynas Rimeikis, Eligijus Butkus. Choreografas: Kirillas Simonovas (Rusija). Muzikinis vadovas ir dirigentas: R.Šervenikas. Kostiumų dailininkė: Stefanija Chanalda Graurogkaitė.

Renginio trukmė: 2 val.
Renginio pradžia: 18.30 val.
Bilietų kaina: 20, 30, 40, 50, 60, 100 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius