Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sartai 2014“: kaip ir kada važiuoti?

Ketvirtadienį ristūnų tradicinių lenktynių „Sartai 2014“ organizatoriai lankėsi Dusetose ir šalia jų esančiame hipodrome, kur šį šeštadienį, vasario 1-ąją, vyks žirgų lenktynės ir nacionalinio kultūrinio paveldo mugė. Žiemos šventės šeimininkai patikino nors ir šiandien galį priimti Dusetose kelias dešimtis tūkstančių žiūrovų bei sportininkus.
„Sartai 2013“
„Sartai 2013“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dusetų žirgyno hipodrome pavyko išlieti visus reikalavimus atitinkantį ledą, kuris, tikimės, bus labai greitas ir galbūt padovanos naują lenktynių rekordą, - prognozavo varžybų „Sartai 2014“ organizacinio komiteto narys,  „Lietuvos žirgyno“ direktorius Edgaras Jeninas. – Džiaugėmės, kad buvo giedra ir spaudė toks šaltukas, kokio būtent reikia norint hipodrome suformuoti aukštos kokybės ledą“.  

Šeštadienį Dusetas vėl užplūs dešimtys tūkstančių žirginio sporto entuziastų. Dėl to gali būti neišvengta spūsčių aplinkiniuose keliuose.

Organizatoriai pataria rinktis gerai prižiūrimus kelius ir vengti mažo intensyvumo rajoninių kelių. 

Vykstantiems iš Vilniaus arba per Vilnių rekomenduojamas kelias Vilnius–Utena–Daugailiai–Dusetos (keliai Nr. A14, Nr. A6, Nr. 178);

Kelias į „Sartus 2014“
Kelias į „Sartus 2014“

Vykstantiems iš Kauno arba per Kauną - Kaunas–Ukmergė–Utena–Daugailiai–Dusetos (keliai Nr. A6, Nr. 178).

Kelias į „Sartus 2014“
Kelias į „Sartus 2014“

Vykstantiems iš Panevėžio arba per Panevėžį -  Panevėžys–Kupiškis–Rokiškis–Obeliai–Bradesiai–Dusetos ir, jeigu nekils pūgos, Rokiškis–Jūžintai–Dusetos (keliai Nr. 122, Nr.117, Nr. 178, Nr. 3607, Nr. 3610).

Kelias į „Sartus 2014“
Kelias į „Sartus 2014“

Vykstantiems per Švenčionis, Ignaliną - Švenčionys–Ignalina–Dūkštas–Degučiai–Dusetos (keliai Nr. 102, Nr. 179).

Vykstantiems per Zarasus - Zarasai–Bradesiai–Dusetos (keliai Nr. 117, Nr. 178).

Padės ir latviai

Žirginio sporto šventė Dusetose – atsakingas egzaminas ne tik kelininkams, bet ir šalies policijai bei saugos tarnyboms, užtikrinančioms viešąją tvarką masinio renginio metu.

„Vasario 1-ąją ypatingą dėmesį skirsime eismo saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti ne tik varžybų prieigose, bet ir visuose čia nurodytuose keliuose, vedančiuose į Dusetas ir iš jų. Eismo saugumo ir viešosios tvarkos užtikrinimui bus pasitelktos gausios Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Lietuvos kelių policijos tarnybos policijos pajėgos. Taip pat yra numatytos ir bus vykdomos bendros policinės priemonės kartu su Latvijos Respublikos valstybinės policijos Latgalės regiono policijos valdybos pareigūnais“, - sakė lenktynių organizacinio komiteto narys, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Viešosios policijos valdybos Masinių renginių ir ekstremalių situacijų koordinavimo skyriaus viršininkas Saulius Kazlauskas.

Sportininkų ir žiūrovų saugumą renginyje užtikrins ne tik saugos tarnyba, bet ir gausus būrys tvarkdarių, padėsiančių varžybų organizatoriams nukreipti transporto srautus, palaikyti tvarką nemokamose automobilių parkavimo aikštelėse.

Organizatoriai kviečia geriausias vietas lenktynių stebėjimui užsiimti anksčiau.

Šventė Dusetose prasidės nuo 8 val. ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius