Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šioje šalyje yra vietos senjorams

Tokiu šūkiu birželio 18-21 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje senjorus sveikino socialinio projekto „Aktyvus Camelia senjoras“ organizatoriai. Senjorai turėjo išskirtinę galimybę dalyvauti nemokamuose užsiėmimuose ir drauge turiningai leisti laiką. Nuo ankstaus ryto profesionalūs treneriai vedė specialias mankštas ir mokė, kaip žygiuoti šiaurietiško ėjimo lazdomis. Vidurdienį patarimus sveikos gyvensenos klausimais žarstė kviestiniai gydytojai, o liaudiškos medicinos žiniomis dalinosi žolininkas Virgilijus Skirkevičius, po seminaro individualiai konsultavęs norinčiuosius.
„Aktyvus senjoras“
„Aktyvus senjoras“ / „Camelia“ nuotr.

Aktyvius senjorus renginiuose sveikino ir Algimantas Čekuolis, pasakodamas savo įžvalgas apie kovą su augančiu pasyvumu senstant. Anot A. Čekuolio, svarbiausia yra kas dieną dirbti ir turėti ilgalaikę perspektyvą, užsibrėžti siekiamą tikslą. „Pasibuvimai susibūrimuose, tokiuose kaip šis, taip pat padeda prailginti gyvenimo trukmę – svarbiausia yra nepalikti savo dienoje vietos niūrai ir kuo daugiau domėtis aplinka ir aplinkiniais“, – sakė A. Čekuolis. Jis mielai bendravo su į renginius atvykusiais senjorais, kartu klausėsi žolininko V. Skirkevičiaus seminarų,  dalyvavo renginiuose vykusių šokių konkursų komisijoje ir kitose programos dalyse. Renginių pabaigoje senjorams koncertavo atlikėjai Vaida Genytė ir Vytautas Šiškauskas. Pastarajam energingai dainuojant susirinkusiųjų būryje, pasilinksminti drauge su senjorais prisijungė ir jaunosios kartos atstovai.

Senjorai noriai ir gausiai dalyvavo užsiėmimuose, koncertavo, šoko, demonstravo savuosius talentus, kūrė eilėraščius, sekė tarmiškas pasakėčias, varžėsi įvairiose rungtyse, miksliausių kojų konkurse. Viena sveikuolė netgi atsistojo ant galvos! Pasirodo, vyresnio amžiaus žmonės jaučiasi neįvertinti ir atskirti nuo visuomenės. „Pagaliau prisiminė ir mus,“ teigė senjorai, pasigendantys jiems rengiamų akcijų, koncertų ar užsiėmimų. Akivaizdu, kad energijos ir noro dalyvauti įvairiose veiklose vyresnio amžiaus žmonės turi gerokai daugiau, nei manoma. Atlikėjas Vytautas Šiškauskas pripažino, kad projekto „Aktyvus Camelia senjoras“ dalyviai – viena smagiausių auditorijų, kurioms jam teko koncertuoti. Patys senjorai mėgavosi galimybe susipažinti su kitais sveikuoliais bei aktyviais žmonėmis, keletas netgi gyrėsi renginio metu atradę savo būsimas antrąsias puses. „Džiaugiamės turėdami progą susibėgti į būrį, pabendrauti vieni su kitais ir papramogauti. Noras aktyviai leisti laiką ir mėgautis gyvenimu kasmet tik auga, o ir laiko tam turime vis daugiau“, organizatoriams dėkojo anūkus namie palikę senjorai, renginiui pasibaigus išvykę su šypsenomis bei rėmėjų dovanomis. 

Ši, viena iš nedaugelio tokio pobūdžio iniciatyvų, yra surengta ne pačių senjorų, tačiau jaunosios kartos atstovų. ,,Renginių moksleiviams bei jaunimui gausu, tačiau labiausiai gerbiama ir vyriausia mūsų visuomenės amžiaus grupė yra nepelnytai pamiršta. Sumanėme tai keisti: visuomeninių renginių senjorams pagalba, skatinti vyresnio amžiaus žmonių aktyvumą bei tarpusavio bendravimą, plėsti jų akiratį, akcentuojant sveiko gyvenimo būdo ir turiningo laisvalaikio svarbą“, projekto idėją atskleidė renginio organizatoriai, VŠĮ „ATW sprendimai“. Jaunuoliai teigė siekiantys ne tik skatinti aktyviau gyventi pačius senjorus, tačiau ir stiprinti visos visuomenės toleranciją vyresnio amžiaus žmonėms bei įrodyti, kad šioje šalyje vis dėlto yra vietos ir senjorams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius