-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trečioji Jūros šventės diena: triukšmingas linksmybes keičia pramogos šeimoms

Nuo penktadienio šurmuliuojančios Jūros šventės trenksmas po truputį rimsta. Triukšmingos linksmybės vietą užleidžia šeimų susibūrimams. Kruizinių laivų terminalas tapo savotišku šeimų uostu.
Jūros šventės akimirka
Jūros šventės akimirka / Lauros Sėlenienės nuotr.

Sekmadienio vidurdienį terminalo teritorija prisipildė vaikų klegesiu. Mažieji klaipėdiečiai ir jų draugai sutūpė  Atostogų, Kapitonų, Svajonių, Vėjų, Sveikuolių bei Draugystės salose. Vaikai kartu su tėveliais ar seneliais, padedami savo srities žinovų, mokosi rišti jūreiviškus mazgus, statyti įspūdingas smėlio pilis ar skulptūras, gaminti vėtrunges.

Kūrybišką  - jūreivišką stovyklą papildo edukacinius užsiėmimus mažiesiems vedantys Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos ir  ikimokyklinio ugdymo įstaigos „Vaikystės sodas“ mokytojai.

Triukšmingos Jūros šventės linksmybės vietą užleidžia šeimų susibūrimams. Kruizinių laivų terminalas tapo savotišku šeimų uostu. 

Šeimų uoste gausu ne tik kūrybinių užsiėmimų, sportinių atrakcijų, nematytų rungčių, kuriose galima išbandyti savo taiklumą ir vikrumą. Pavargę nuo šventinio šurmulio gali atsipūsti poilsio zonoje,  iš kur atsiveria vaizdas į marias.

Šeimų uosto kaimynystėje įsikūręs didžiausias Lietuvoje atrakcionų parkas. Jame dūkti įsidrąsina ne tik mažieji, o ir gerokai ūgtelėję šventės dalyviai. 

Dieną Šeimų uoste vainikuos smėliu piešiama Jūros šventės istorija. O penktadienio pavakarę pradėjęs šurmuliuoti uostamiestis nurims tik vakarop. Paskutiniai  šventės akordai suskambės grupių „Saulės kliošas“, „Liuksas“  ir „Tabasco“ dainose. Tris dienas ūžusi minia išsiskirstys su besileidžiančia saule. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius