Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Yaga Gathering 2014“ – žmogaus fantazija kūrėsi prie Spenglos ežero

Pirmadienį baigiasi muzikos, meno ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga Gathering 2014“. Ką tai reiškia, galima sužinoti tik pamačius savo akimis, išgirdus savo ausimis ir pajutus savo kūnu. Kelias dienas – vien miškas, muzika, menas ir žmonės – nepažįstami, tačiau artimi.
„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis
„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Yaga Gathering“ festivalis  nuostabiame gamtos kampelyje Varėnos rajone, prie Spenglos ežero, bumbsėjo jau nuo ketvirtadienio. Visą šį laiką kasdien vyko ne tik elektroninės ar gyvos muzikos koncertai, bet ir meno bei sveikos gyvensenos mokymai.

Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis
Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis

Atvykstant rūpėjo tik techniniai dalykai – kur pastatyti automobilį, ar bus dušas, ar galima atsivežti savo maisto, ar nebus triukšminga ir pavojinga miegoti, palikti daiktus palapinėse?

Šie klausimai greitai išgaravo. Jei turėjai savo maisto stiklinėje taroje, teko jį palikti apsaugininkui. Nori atgauti jį – ateik su plastiko tara. Tai ne tik dėl žmonių galvų saugumo, bet ir gaisro pavojaus.

Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis
Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis

Niekas nieko per mikrofonus nešūkauja ir nereguliuoja „masių“, niekas per prievartą nebando tavęs išjudinti ar dirbtinai sudominti.

Niekas per prievartą nebando tavęs išjudinti ar dirbtinai sudominti.

Eini ir stebi. Patiko – prieini ir pabandai savomis jėgomis tai padaryti. Dailės terapija, aurų fotografija, cirko ir tapybos pamokos, vaikščiojimas žarijomis, sapnų gaudyklės, tipi palapinės su maistu, spalvingos dekoracijos ir šviečiantys siūlai tarp medžių, taikūs ir spalvingi žmonės.

Visoje festivalio teritorijoje pasklidę jauni cirkininkai, iš aplinkos išsiskyrė tik savo sugebėjimais o ne išvaizda. Vienas žongliravo ugnimi, kitas riedėjo vienračiu, dar kiti mokino vaikščioti įtemptais diržais.

100 grupių ir 20 šalių atstovų. Žiūri žmogui į akis – supranti jį, bet užkalbinti nemoki. Toks jausmas, kad ir nebūtina. Galime tiesiog sėdėti ant kelmo ir kramtyti grikių košę arba eiti prie didžiosios scenos išsidūkti.

Prie mažosios scenos – atsipalaiduoti. Atokiau miške įsikūręs kampelis buvo skirtas tiems, kad nori pailsėti, susilieti su gamta per muziką ir meditaciją. Šioje scenoje muzika garsiai grojo visą naktį, tačiau toks skambesys ramino ir migdė

Iš tiesų puiki gyva muzika. Esi garantuotas, kad tos grupės dar gyvenime negirdėjai. Tikriausiai užsieniečiai ir labai talentingi? Tik pasibaigus koncertui vaikinai ir merginos nuo scenos prabyla lietuviškai. Žvaigždžių žurnaluose jų niekas neieško. Išgirsta tik alternatyviuose festivaliuose.

Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis
Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis

Spenglos ežeras yra atokiai nuo gyvenviečių, tačiau elektroninę muziką turėjo girdėti už kelių kilometrų gyvenantieji. Kelioms dienoms prie šios muzikos turėjo prisitaikyti ir paukščiai.

Koks įspūdis tam, kuris čia atvyko pirmą kartą? Saugu ir ramu. Nė vienas nepanašus į tokį, kuris gali paprašyti cigaretės ir atsidėkodamas užvažiuoti į dantis. Paprašęs greičiausiai čia gausi ne tik cigaretę, bet ir maisto, nakvynę ar įdomios veiklos. Visi čia esantys ieškojo to, kas žmones jungia, o ne skiria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius