Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltų lankų“ konkursas skaitytojams!

Leidykla „Baltos lankos“ ir 15min.lt skelbia konkursą knygų mylėtojams. Atsiųskite savo perskaitytos knygos recenziją knygos@15min.lt ir laimėkite leidyklos „Baltos lankos“ knygas: Roberto Saviano „Gomora“ bei Misha Glenny „McMAFIA“: nusikalstamumas be sienų“.

Už knygą laukia mirties bausmė

Leidyklos nuotr./R.Saviano „Gomora“
R.Saviano „Gomora“

„Gomora“ – tai knyga, dėl kurios R.Saviano persekioja mirties bausmė. Drąsioje, dėmesį prikaustančioje, šokiruojančius faktus atskleidžiančioje studijoje jaunasis rašytojas rekonstravo šiurpų kamoros verslo ir nusikaltimų pasaulį, ekonomines finansines strategijas ir ugningas fantazijas, kurios geležinei verslo logikai suteikia viduramžių Japonijos samurajų fatalizmo atspalvį. Kamoros arba Sistemos šaknys išsiraizgiusios po visą planetą, o jos veiksmus dengia pilkas šydas. Kamora – tai giliomis tradicijomis pasižymintis fenomenas, kuriam milžinišką įtaką padarė mass media kultūra.

Rašytojas priklauso tyrėjų, kovojančių su kamora ir nelegaliu verslu, organizacijai. Bendradarbiauju su dienraščiais La Repubblica, Washington Post, Time, El Pais, Der Spiegel ir kt.  

„Gomora“ – pirmoji jo knyga, sulaukusi milžiniškos sėkmės visame pasaulyje ir išleista 50 šalių. 2008 m. pagal ją sukurtas filmas laimėjo Didįjį Kanų kino festivalio prizą. Dėl nuolatinių grasinimų susidoroti R.Saviano gyvena akylai saugomas policijos.

Viskas apie tarptautinį organizuotą nusikalstamumą

Leidyklos nuotr./M.Glenny „McMAFIA“: nusikalstamumas be sienų“
M.Glenny „McMAFIA“: nusikalstamumas be sienų“

„McMAFIA“: nusikalstamumas be sienų“ – įspūdinga, sukrečianti, pagrįsta autentiška medžiaga ir meistriškai sukurta studija apie XXI amžiaus tarptautinio organizuoto nusikalstamumo pasaulį. Jos autorius – M.Glenny – žymus britų žurnalistas ir istorikas, trejus metus rinko informaciją apie ginklų prekeivius Ukrainoje, pinigų plovimą Dubajuje, narkotikų sindikatą Kanadoje, kibernetinius nusikaltėlius Brazilijoje, turto prievartautojus Japonijoje… Analizuodamas milžinišką narkotikų, prekybos moterimis ir ginklais, nelegalaus darbo paklausą visuose penkiuose kontinentuose, autorius bendravo su gangsteriais, policijos pareigūnais ir organizuoto nusikalstamumo aukomis.

Rašytojas dirbo The Guardian ir BBC korespondentu Centrinėje Europoje, rašė apie komunizmo žlugimą ir karus buvusioje Jugoslavijoje. Svarbiausiais Rytų Europos ir Balkanų klausimais su juo dažnai konsultuojasi JAV ir Europos vyriausybės. M.Glenny trejus metus vadovavo nevyriausybinei organizacijai, kuri siekė atkurti Serbiją, Makedoniją ir Kosovą. Šiuo metu gyvena Londone. Jis yra knygų The Rebirth Of History: Eastern Europe in the Age of Democracy (1990), The Fall of Yugoslavia (1992) ir The Balkans: Nationalism, War and the Great Powers, 1804-1999 (1999) autorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius