Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vinco Mykolaičio-Putino apmąstymai apie socialines ir ekonomines problemas romane „Krizė“

Birželio 4 dieną 18 valandą Vinco Mykolaičio-Putino memorialiniame bute-muziejuje leidykla „Alma littera“ pristatys vieno talentingiausių XX a. rašytojų Vinco Mykolaičio-Putino romaną „Krizė“. Apie romaną diskutuos filosofų ir etikos specialistus buriantis „Renesanso klubas“.
Vincas Mykolaitis Putinas „Krizė“
Vincas Mykolaitis Putinas „Krizė“ / „Almos litteros“ nuotr.

„Šiandien retas skaitytojas žino, kad lietuvių literatūros klasikas Vincas Mykolaitis Putinas, „Altorių šešėly“ autorius, yra parašęs romaną „Krizė“. Nors kūriniui jau virš septyniasdešimt metų, „Krizę“ skaitytojas skaitys kaip ką tik parašytą romaną – šių dienų tema. Bus įdomu nagrinėti tuometines ir šiandienines gyvenimo realijas bei problemas, lyginti anų ir šių laikų žmones, jų lūkesčius, paklydimus ir pakilimus “, – sakė leidyklos „Alma littera“ leidybos direktorė Danguolė Viliūnienė.

Romane aprašomi ryškūs asmeniniai rašytojo išgyvenimai, ekonominių problemų patirtis, socialinė įtampa, žmonių gyvenimo pokyčiai. Rašytojas knygoje analizuoja krizės apimtą gyvenimą, ieško tokių atramų, kuriomis tauta ir valstybė galėtų pasiremti ir pačiais sunkiausiais atvejais, teigiama „Almos litteros“ pranešime spaudai.

Romanas „Krizė“ buvo išleistas 1937-aisiais, praėjus ketveriems metams po geriausiai žinomo rašytojo kūrinio „Altorių šešėly“ pasirodymo, ir išryškino to meto socialines problemas. „Krizė“ 1937 metais pelnė „Sakalo“ bendrovės literatūrinę ir Ukmergės visuomenės premijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius