Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danutės Elzbergienės receptai

Energingoji verslininkė Danutė Elzbergienė, pradėjusi šios savaitės BTV kulinarinį realybės šou „Kviečiu vakarienės“, metė iššūkį likusiai kompanijai pagamindama virtuvės šefo vardo vertus patiekalus.
Sriuba
Sriuba / Eduardo bareikos nuotr.

Trinta pomidorų sriuba su tigrinėmis krevetėmis keptomis svieste, paskaninta provanso žolelėmis

Reikės:

– 1 svogūno;
– 1 skl. česnako;
– 30 g sviesto arba 1 šaukšto aliejaus;
– 800 g pomidorų;
– 0,5 l daržovių sultinio;
– Indelio tigrinių krevečių;
– 150 g grietinėlės;
– Provanso žolelės.

Kaip pasigaminti:

Puode ant sviesto apie 3 min. pakepinti svogūnus su česnakais, įdėti nuluptus supjaustytus pomidorus ir kepti pamaišant apie 10 min. Viską sumalti smulkintuvu, įpilti sultinį, grietinėlę, prieskonius, krevetes ir virti apie 1-2 min.

Kiaulienos išpjovos kepsnys  su teriyaki ir serbentų padažu pateikiamas su  kmynais pagardintomis keptomis bulvytėmi

Reikės:

– 2-3 kiaulienos išpjovų.

Marinatui-padažui:

– ½ puodelio serbentų uogienės;
– 5 šaukštų obuolių acto;
– 1/3 puodelio vandens;
– 150 g teriyaki;
– 3 šaukštų sezamo aliejaus;
– 4 šaukštelių susmulkinto česnako.

Kaip pasigaminti:

Viską sumaišyti, pamarinuoti mėsą apie 1 val. ir tame marinate kepti orkaitėje 200 laipsniu temp. apie  45 min. Bulves apibarstyti su kmynais, rozmarinu, užpilti šiek tiek aliejaus, pašauti į orkaitę ir kepti kartu su mėsa atskirame inde.

Eduardo bareikos nuotr./Kiaulienos kepsnys
Eduardo bareikos nuotr./Kiaulienos kepsnys

Karališkas varškės pyragas su sabajono padažu ir ledais

Reikės:

– 200 g sviesto;
– 100 g cukraus;
– 320 gr. miltų;
– 1,5  kepimo miltelių;
– Varškės įdaras.

Reikės:

400 gr varškės;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 gr cukraus;
5-6 kiaušinių.

Sudėti sviestą, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Sumaišyti taip, kad gautųsi sausa trupininė masė ir padalinti į 2 dalis. Atskirai sumaišyti įdarą: varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Gerai išmaišyti, bet neperplakti. Į kepimo indą dėti pirmąją dalį pyrago pagrindo, supilti įdarą ir užberti antrąją dalį trupininės masės ant viršaus. Kepti 1 val. 190 laipsnių temperatūroje.

Sabajono padažas

Reikės:

– 120 g sauso vyno;
– 120 g cukraus;
– 120 g kiaušinių trynių.

Kaip pasigaminti:

Visus produktus sumaišyti ir apie 10 minučių kaitinti pastoviai maišant ant silpnos ugnies (neužvirti). Pyragą patiekti su sabajono padažu ir ledais.

Eduardo bareikos nuotr./Pyragas
Eduardo bareikos nuotr./Pyragas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius