Publikuota: 2011 spalio 22d. 08:00
15min.lt

Stasio Baltakio receptai

Salotos:
Klaustukas
„Photos.com“ nuotr. / Klaustukas

Kokių tik žolių turite – visas sudėkite (kiaulpienė, arugala/gargžgarstė, sviestiniai, romaniniai, burokėlių lapai ir tt.)

Padažas salotoms iš to, ko turite šaldytuve, pavyzdžiui, galite gaminti jį iš garstyčių, aliejaus, medaus, kokio nors acto ir druskos.

Pasta:

Nusipirkus šviežią pastą iš prekybos centro, bet kuris padažas bus skanus.

Padažas:

Indelis artišokų galvų, indelis alyvuogių (kalamata), indelis ančiuvių, geriau aliejuje konservuotų, po 50g., 3-4 skiltelės česnako, aštrus jalapeno pipiras (geriau raudonas), pora arbatinių šaukštelių kaparėlių ir žiupsnelis petražolių, pora šaukštų parmesano sūrio.

Kaip pasigaminti:

Šlakelyje aliejaus pakepkite česnakus, jiems pakvipus suverstite viską, ką surašiau, keptuvėn, (pipirą, žinoma, labai smulkiai supjausčius) ir viską, išskyrus sūrį ir petražoles, pakepkite 10-15 min. Petražoles suberkite baigdami kepti, tuo pačiu metu, kai išjungiate viryklę, o sūrį užberkite jau užpylę padažą ant pastos.

Desertas: uogienė, sūris ir apelsino skiltelės.

Gaminimas:

Vienodomis dalimis imame: žalius, dar nesusiformavusiomis luobelėmis, t.y. nepradėjusius baltuoti, juolab raudonuoti, pomidorus, labai labai gerai nuplautas citrines, cukrų. Pomidorus supjaustyti, jei maži – palikti sveikus. Citriną supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, viską virti 2-3 valandas, kol įgaus gintaro spalvą. Dėl grožio pridėti kadugio uogų žiupsnelį ir kedro (arba
anakardžio) riešutų saujelę.

Skaityti visus komentarus 1
Komentuoti straipsnį
Žymės: Vakarienė
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Pranešti klaidą
Pažymėkite klaidą tekste, pele paspaudę kairijį pelės klavišą
Užpildykite klaidos formą ir išsiųskite
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Kategorijos pabaiga
Skaitomiausios naujienos
 

LITEXPO parodos

Saugukelyje.lt

Iš pirmų lūpų Twitter