Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Login 2010“ interneto apdovanojimuose įvertinti ir „15min“

Antradienį ryte didžiausios Baltijos šalyse konferencijos apie internetą „Login 2010“ organizatoriai paskelbė šių metų apdovanojimų laureatus.
LOGIN
LOGIN
Temos: 2 Internetas 15min

Kaip pranešė organizatoriai, geriausius 9-iose kategorijose rinko per 25 tūkst. interneto vartotojų.
Rinkimuose sėkmė lydėjo ir „15min“ – naujienų portalas 15min.lt už skaitytojų portalą „Įkrauk žinių“ pripažintas inovatyviausiu žiniasklaidos projektu.

2009 metų interneto žmogumi rinkimuose buvo pripažintas režisierius Tadas Vidmantas. Pripažinimo sulaukė ir prezidentės Dalios Grybauskaitės komanda už sukurtą puslapį socialiniame tinkle „Facebook“.

„Šiais apdovanojimais norime įvertinti labiausiai prisidedančius prie lietuviško interneto tobulėjimo ir vystymosi“, – sakė „Login“ interneto apdovanojimų sumanytojas Arnoldas Rogoznyj.

Metų interneto virusu, tai yra vaizdo klipu, išpopuliarėjusiu dėl pačių interneto vartotojų rekomendacijų bei persiuntimo draugams ir pažįstamiems, buvo pripažintas „Aš noriu šventę švęsti“. Buitine kamera nufilmuotame vaizdelyje neblaivi mergina daug kartų kartoja klipo pavadinimu tapusią frazę. Ši vaizdo medžiaga vien portale YouTube.com buvo peržiūrėta beveik 800 tūkst. kartų, o frazė „Aš noriu šventę švęsti“ virto populiariosios kultūros dalimi.

Geriausios nuotaikos projektu internete pripažinta svetainė „Milijonas priežasčių, kodėl Lietuva yra geriausia šalis pasaulyje“. Tai reguliariai atnaujinama ironiškų vaizdų, faktų ir lietuviškos kasdienybės epizodų rinktinė. Šis puslapis skatina pasijuokti iš savęs ir veikiausiai todėl buvo taip šiltai sutiktas interneto bendruomenės.

Geriausio naujo blogo apdovanojimas neatiteks jokiam konkrečiam tinklaraščiui. Interneto vartotojai gausiausiai balsavo už tai, kad jis būtų skirtas „Nežinomam blogeriui“.

„Toks sprendimas tik patvirtina, kad praėjusiais metais susidomėjimas blogais Lietuvoje gerokai atslūgo, o naujai sukurti tinklaraščiai nepasiekė tokio populiarumo ir įtakos kaip ankstesniais metais“, – mano A.Rogoznyj.

Metų socialine iniciatyva internete tapo akcijos prieš smurtą prieš vaikus „Augink atsakingai“ svetainė internete Augink.lt.

Taip pat apdovanojimuose įvertinti pastaraisiais metais labai išpopuliarėjusio socialinio tinklo „Facebook“ projektai. Geriausiu įmonės puslapiu pripažintas televizijos TV3 humoro laidos „Dar pažiūrėsim“ puslapis. Jame užsiregistravęs šiuo metu rekordinis žmonių skaičius Lietuvoje – 68 tūkst. vartotojų. Tuo tarpu geriausia iniciatyva „Facebook“ pripažintas puslapis, skelbiantis informaciją apie įvairius nemokamus renginius, – „Nemokami renginiai“.

„Login“ apdovanojimų rėmėjo „Microsoft Lietuva“ įsteigta speciali nominacija Lietuvos bendrovei, sukūrusiai inovatyviausią interneto sprendimą, atiteko bendrovei ORYO už projektą „eTaksi“. Tai novatoriška paslauga, leidžianti visoje Lietuvoje užsisakyti taksi vienu telefono numeriu (skambučiu ar SMS) arba internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius